Ληστεία για τα ψάρια – 4 συλλήψεις στη Λευκάδα

Ληστεία σε ιχθυοκαλλιέργεια για την αρπαγή δεκάδων κιλών ψαριών από ομάδα τεσσάρων ατόμων, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα! Δεν είναι και από τις πιο…συνηθισμένες οι ληστείες με «λεία» εκατοντάδες κιλά ψάρια, από λαυράκια, τσιπούρες και άλλα, που διατρέφονται σε οργανωμένες ιχθυοκαλλιέργειες, ιδιοκτήσίας εταιριών αλλά και Δημοτικές. Μία από τις τελευταίες στη Λευκάδα, ήταν αυτή που δέχθηκε την «επίσκεψη» τετραμελούς ομάδας των παράνομων «ψαράδων», οι οποίοι προχώρησαν στην αρπαγή, προκειμένου να τα διαθέσουν στην «μαύρη αγορά», σε τιμές βέβαια πιο χαμηλές από τις κανονικές, αφού

ήταν προϊόντα κλοπής, χωρίς κανένα κόστος για τους ίδιους. Η παράνομη «ψαριά» που συνοδεύτηκε και με την απειλή με μαχαίρι κατά του φύλακα όταν ο τελευταίος κινήθηκε να τους εμποδίσει τους δράστες, εξιχνιάσθηκε άμεσα από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου και το Λιμεναρχείο Λευκάδας.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Για την υπόθεση, σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, ταυτοποιήθηκαν 4 ημεδαποί και συγκεκριμένα δύο άνδρες ηλικίας 39 και 37 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 40 και 29 ετών, ως φυσικοί αυτουργοί και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της ληστείας. Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι τέσσερις δράστες, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, πρώτες πρωινές ώρες, από δημοτική ιχθυοκαλλιέργεια στη Λευκάδα, αφαίρεσαν με δίχτυα, πλήθος ψαριών, ενώ με τη χρήση μαχαιριού απείλησαν εργαζόμενο-φύλακα που κινήθηκε να τους αποτρέψει.

Συνελήφθησαν οι δύο

Από τις αναζητήσεις των αστυνομικών, εντοπίσθηκαν στο Μεσολόγγι, οι δύο εκ των δραστών, 39χρονος και 40χρονη, ενώ οι άλλοι δύο αναζητούνται. Στην κατοχή των συλληφθέντων, αλλά και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:  192 κιλά ψαριών, αξίας 2.000 ευρώ, τεμάχια διχτυών, τα οποία περιείχαν πλήθος ψαριών, πρόσφατα αλιευμένα, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, ένα τρέιλερ αυτοκινήτου, μία εξωλέμβια μηχανή, ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 9 εκατοστών και δύο κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ληστεία, – 4, Λευκάδα,listeia, – 4, lefkada