Λοβέρδος: Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε ακριβά το «τα λεφτά υπάρχουν»

Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε η Πολιτική Κίνηση «Κοινωνικός Σύνδεσμος», παραβρέθηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, σε αυτές τις εκλογές διακυβεύονται τα επιτεύγματα της εισόδου της χώρας στην ΕΕ και η παραμονή της στην Ευρωζώνη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, εκτός των άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης

και οι πρώην υπουργοί Γιώργος Φλωρίδης, Νίκος Χριστοδουλάκης, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, Έκτωρ Νασιώκας, Αλέκος Παπαδόπουλος κ.ά.

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι «το δίλημμα των εκλογών είναι η διαμάχη ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να σηκώσουν την Ελλάδα μέσα στην ΕΕ και σε εκείνες που λένε ωραία λόγια, αλλά οδηγούν τη χώρα στο πουθενά».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί το Μνημόνιο» και εκτίμησε ότι «η ΝΔ διέρχεται με την πολιτική του κ. Σαμαρά κρίση προσανατολισμού, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά θα πρέπει να αποδεχθεί ότι ευρωπαϊκός δρόμος χωρίς ανάληψη ευθυνών δεν υπάρχει».

Στη συνέχεια, με αυτοκριτική διάθεση, ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε ακριβά το 'τα λεφτά υπάρχουν' και η τελευταία κυβέρνησή του ήταν ανεπαρκής για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Εξάλλου, στη δική του παρέμβαση ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης υπογράμμισε ότι «υπάρχει ανάγκη για μια τρίτη πολιτική κατεύθυνση από τα δύο μπλοκ που αντιπαρατίθενται στις εκλογές: τις αντιμνημονιακές δυνάμεις που καλύπτουν το υπάρχον πολιτικό σύστημα και από τις δυνάμεις όσων κυβέρνησαν απρόθυμα την χώρα τα τελευταία δυόμισι χρόνια».

«Δεν είναι συγκροτημένη αυτή η συνιστώσα, αλλά ψήγματά της υπάρχουν και στα δυο κόμματα που συγκυβερνούν, αλλά και σε δυνάμεις που διαχέονται στους άλλους χώρους», κατέληξε ο κ. Φλωρίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα