Μανώλης Καλαϊτζιδάκης: Θυμός για την κατάσταση φύλαξης του γιου του

O Μανώλης Καλαϊτζιδάκης επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Παίδων» όπου φυλάσσεται ο 15χρονος γιος του. Ο ίδιος αναφέρθηκε στις συνθήκες κράτησης του παιδιού του και στη σύζυγό του, Σεβαστή, η οποία εξακολουθεί να είναι κρυμμένη. Αναλυτικά, σύμφωνα με πηγές του protothema.gr, ο 45χρονος παλαιοχριστιανός κατέθεσε ότι: «Δύο αστυνομικοί πάνοπλοι φυλάνε τον γιο μου και τον πάνε αγκαζέ στην τουαλέτα, ένα 15χρονο παιδί θέλουν να το διαλύσουν. Τι ρεβανσισμός είναι αυτός, παραπέμπει σε άλλα καθεστώτα. Δεν τον προφυλάσσουν

έτσι, αλλά θα τον τρελάνουν».

Όταν ρωτήθηκε για τη σύζυγό του, είπε τα εξής: «Eυτυχώς που κρύφτηκε εκεί που κρύφτηκε, γιατί διαφορετικά θα είχαμε τέσσερα παιδιά εδώ (στο Παίδων) που είναι και πιο μικρά. Τα άλλα τα παιδιά είναι πιο μικρά. Φανταστείτε να είχαμε ένα 5χρονο να το συνοδεύουν αστυνομικοί για να πάει στην παιδική χαρά. Ανήκουστα πράγματα». Ο Καλαϊτζιδάκης πρόσθεσε για την κατάσταση με τον γιό του: «Προφανώς δεν ήθελαν να πάω να δω την κατάσταση για να μην τους καταγγείλω. Απείλησε ένας αστυνομικός το παιδί ότι αν τρέξει να φύγει, θα το πυροβολήσει. Αυτά μου τα είπε η κόρη μου που συνοδεύει το παιδί μέσα και κατάλαβα γιατί δεν με αφήνουν ούτε να επικοινωνήσω μαζί του. Εδώ μιλάμε για συνθήκες Κολομβίας. Ο ρεβανσισμός της αστυνομίας, όλο τον ανδρισμό και τον επαγγελματισμό της θα τον βγάλει σε ένα 15χρονο παιδί;».

Φόβος της συζύγου για την ίδια και τα παιδιά της

Ταυτόχρονα, τρομοκρατημένη για την επικρατούσα συνθήκη εμφανίζεται η γυναίκα του παλαιοχριστιανού. Κατά τη δήλωσή της στον ANT1, περιγράφει χαρακτηριστικά ότι: «Φοβάμαι για εμένα και την οικογένειά μου, η κατάστασή μου είναι κρίσιμη και δεν τη σέβεται κανείς. Το μυαλό μου είναι στον γιο μου που είναι μόνος του και δεν μπορώ να τον βοηθήσω. Περιμένω τη δίκη για να ξεκαθαρίσουν όλα και να τελειώνει όλο αυτό που βιώνει άδικα η οικογένειά μου. Θέλω να βρω την οικογένειά μου».

Τα λόγια του πεθερού του Μανώλη

Ο πεθερός του Μανώλη Καλαϊτζιδάκη, από τη δική του σκοπιά, επισήμανε πως υπήρχαν αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ του ίδιου και της οικογένειας της κόρης του. Παρ’ όλα αυτά, όλες οι διαφωνίες ήταν μόνο σε θρησκευτικό πλαίσιο. Έθεσε ξεκάθαρα το ζήτημα ανεύρεσης της κόρης του. «Δεν σκότωσε και τον Νταβέλη. Εντάξει, το ότι δεν φέρνει τα παιδιά στο σχολείο ήταν σημαντικό. Μπορεί να έχουμε διαφορές, μπορεί να έχουμε προστριβές, από εκεί και πέρα θέλω να εμφανιστεί να τη δω κι εγώ, ότι είναι καλά πάνω απ’ όλα» είπε για την κόρη του και συμπλήρωσε: «Να είναι καλά θέλω πάνω απ’ όλα και αυτή και τα παιδιά της. Εκείνη αν μας πάρει τηλέφωνο, τα τηλέφωνά μου ότι τα έχει», ο ίδιος παρέθεσε.

Συνεχίζοντας, είπε πως «δεν παύει να είμαστε γονείς, ό,τι και να μας έκανε, ό,τι και να ειπώθηκε, εντάξει… Αν νοικιάσουν ένα σπιτάκι και μένουν όλοι μαζί, δεν θα τους πάρουν τα παιδιά. Είναι δύσβατη η περιοχή, να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο», ενώ συμπλήρωσε για την κόρη του πως πρέπει «να φανερωθεί, γιατί όσο κρύβεται πιστεύω ότι είναι χειρότερη η κατάσταση».

Ο πεθερός, αναφερόμενος στον Μανώλη, ολοκλήρωσε λέγοντας ότι: «μπορεί να είχαμε θρησκευτικές διαφορές, άλλες διαφορές δεν είχαμε. Εμείς πηγαίναμε στην εκκλησία την παλαιοημερολογίτικη, εκείνος δεν ερχόταν στη δική μας. Όπως βαπτίσαμε τα παιδιά, όπως έγινε ο γάμος».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, Θυμός,manolis kalaitzidakis, thymos