Ματαιώθηκε και τυπικά το «deal» Alpha Bank-Eurobank

Στη Δεύτερη Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Alpha Bank που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί παρέστησαν αυτοπροσώπως ή δι’ αντιπροσώπου 8.338 Μέτοχοι εκπροσωπούντες 189.766.995 κοινές, ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου, άϋλες μετοχές, επί συνόλου 734.269.648 μετοχών, εκ των οποίων 534.269.648 είναι κοινές, ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου, άϋλες μετοχές, ήτοι ποσοστό 35,52% του ψηφίζοντος μετοχικού κεφαλαίου της Τραπέζης.

Οι

μέτοχοι της Alpha Bank ενέκριναν τη ματαίωση του deal με την Eurobank. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Alpha Βank Γ. Κωστόπουλος, μιλώντας στη γενική συνέλευση, «η ματαίωση του deal δεν οφείλεται στη σχέση ανταλλαγής, αλλά το γεγονός ότι το νέο σχήμα θα χρειαζόταν 9 δισ. ευρώ κεφάλαια», για να συνεχίσει λέγοντας: «Εγώ ως πρόεδρος αυτού του σχήματος δεν θα μπορούσα ποτέ να σας προτείνω την άμεση κρατικοποίηση της νέας τράπεζας αφού δεν θα μπορούσαμε να αντλήσουμε αυτά τα 9 δισ. ευρώ και θα οδηγούμασταν εκεί».

Μιλώντας στη συνέλευση εκ μέρους της Eurobank, ο Γενικός Διευθυντής Τομέα Στρατηγικής του ομίλου, Δημήτρης Πολίτης υπογράμμισε ότι «σαφώς, οι συνθήκες μεταβάλλονται καθημερινά, ωστόσο όλο το τραπεζικό σύστημα δέχεται στον ίδιο βαθμό τις επιπτώσεις αυτής της μεταβολής». Συν τοις άλλοις, ο κ. Πολίτης επισήμανε ότι «ανετράπησαν οι αποφάσεις των συνελεύσεων των δυο τραπεζών που είχαν συναινέσει για το deal» και ότι «δεν ήταν δικαιολογημένη αυτή η αντιστροφή».

Τέλος, το στέλεχος της Eurobank υπογράμμισε ότι «η υλοποίηση της συμφωνίας θα διασφάλιζε τον ιδιωτικό χαρακτήρα των δυο τραπεζών», ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο όφελος που είχε το νέο σχήμα από τις συνέργειες οι οποίες υπολογίζονται στα 4 δισ. ευρώ. Με τον τρόπο αυτό θέλησε να απαντήσει στον πρόεδρο της Alpha Bank, ο οποίος τόνισε ότι το νέο σχήμα θα χρειαζόταν κεφάλαια 9 δισ. ευρώ, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι είχαν ήδη εξασφαλίσει τα 4 δισ. ευρώ.

Πηγή: capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα