Με χρήση βίας, έκλεβαν κοσμήματα και χρήματα από ηλικιωμένους

Μεγάλη σπείρα που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, εξαρθρώθηκε στο Ναύπλιο. Συνολικά, εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις ληστειών, καθώς και τρεις περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ένας 29χρονος και μία 20χρονη, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες κατά συναυτουργία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ στην δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα ένας 21χρονος ομοεθνής

τους, επίσης μέλος της εγκληματικής ομάδας, ο οποίος αναζητείται.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Τίρυνθας, του Αργολικού, της Δαλαμανάρας και του Ναυπλίου Αργολίδας.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλο μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Συνολικά από την δράση τους είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, με αξία που ξεπερνά τις 11.000 ευρώ.

Σε βάρος του ενός από τους συλληφθέντες εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Ρουμανικών Αρχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα