Με ΣΔΙΤ και η κατασκευή μονάδας επεξεργασίας ΑΣΑ του νομού Λάρισας

Σε «τροχιά» ΣΔΙΤ (σύμπραξη ιδιωτικού με δημόσιο τομέα) μπαίνει η κατασκευή και της μονάδας επεξεργασίας ΑΣΑ του νομού Λάρισας, με την απόφαση του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Λάρισας, που αποτελεί το ΦοΔΣΑ της συγκεκριμένης διαχειριστικής ενότητας, για την έγκριση υποβολής αίτησης στην ειδική γραμματεία ΣΔΙΤ.

Με προγενέστερη απόφαση είχε

προκριθεί η μέθοδς ΣΔΙΤ για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και είχε ανατεθεί η σύνταξη μελέτης σκοπιμότητας (προαπαιτούμενο για υποβολή αίτησης στην Ε.Γ. ΣΔΙΤ) και η σύνταξη μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ένδειξη ωριμότητας του σχεδίου).

Οι παραπάνω μελέτες, οριστικοποιήθηκαν μετά από παρατηρήσεις του ΦοΔΣΑ.

Εν τω μεταξύ, είχε μεσολαβήσει, στις 13/6/2013, άλλη απόφαση του ΔΣ, με την οποία εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Αγιάς, προκειμένου να αναλάβει το ρόλο του Φορέα υλοποίησης για να λειτουργήσει ως ο αρμόδιος Δημόσιος Φορέας του Έργου έναντι της Ειδικής Γραμματείας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΕΓΣΔΙΤ) και της Διυπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΔΕΣΔΙΤ).

Πηγή: greenweek.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα