Μέχρι τις 6 Μαΐου οι εκλογές

Υπό την πίεση να γίνουν άμεσα οι εκλογές, η κυβέρνηση επιταχύνει τις διαδικασίες και τις νομοθετικές εκκρεμότητες, για να ολοκληρώσει το έργο της, κάτι που χρονικά τοποθετείται στις αρχές Απριλίου, ώστε να προκηρυχθούν οι εκλογές και να κλείσει η Βουλή.

Σύμφωνα με τα μέχρι

τώρα δεδομένα, οι εκλογές θα γίνουν είτε στις 29 Απριλίου, είτε στις 6 Μαΐου, αν και οι τελικές(;) αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα.

Γι’ αυτό το λόγο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών και υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Παράλληλα, παραμένει μετέωρο το ζήτημα της αντικατάστασης του κ. Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών από τον κ. Παπαδήμο.

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής μιλώντας στη ΝΕΤ χαρακτήρισε την κυβέρνηση Παπαδήμου «παρακαταθήκη για το μέλλον».

«Φαντάζομαι ότι εάν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, θα πρέπει να υπάρξει κάποιας μορφής κυβέρνηση συνεργασίας, στην οποία πιθανότατα θα μετέχουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Το εάν θα επιλέξουν ή θα προτείνουν στον κ. Παπαδήμο και αν ο κ. Παπαδήμος θα αποδεχθεί, δεν το ξέρω. Ασφαλώς, όμως, αυτή η κυβέρνηση νομίζω ότι είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον», σημείωσε ο κ. Καψής.

Keywords
Τυχαία Θέματα