Μετέτρεψαν τους παιδικούς σταθμούς σε μηχανές παράνομου χρήματος…

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Απολάμβαναν επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ, που προορίζονταν για τη λειτουργία παιδικών σταθμών, επιβαρύνοντας έτσι το Δημόσιο.Οι σταθμοί αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος σε βάρος του Δημοσίου καθώς σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ είχε διακοπεί η φοίτηση παιδιών ή/και η φύλαξη βρεφών, συνέχιζαν να εισπράττουν τις επιδοτήσεις από το Ε.Σ.Π.Α..Στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έγγραφα και φορολογικά στοιχεία -δεδομένα, από τη μελέτη, εκτίμηση και ανάλυση των οποίων προέκυψαν τα εξής:

-Βρεφονηπιακός

σταθμός στον Πειραιά, είχε χρηματοδοτηθεί από το Ε.Σ.Π.Α. με το συνολικό ποσό των 106.400,00 ευρώ, ενώ έπειτα από την διαπίστωση των προαναφερθεισών παραβάσεων και μετά από έλεγχο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, μέρος του ποσού ανακλήθηκε ως αχρεωστήτως καταβληθέν.

-Βρεφονηπιακός σταθμός στο Βόλο Μαγνησίας, είχε χρηματοδοτηθεί για τη φύλαξη 118 νηπίων με το συνολικό ποσό των 461.700,00 ευρώ για υπηρεσίες που ουσιαστικά δεν παρείχε στους γονείς. Επίσης διαπιστώθηκε ότι χρέωνε υπηρεσίες μετακίνησης και σίτισης που δεν παρείχε.

Το άρθρο Μετέτρεψαν τους παιδικούς σταθμούς σε μηχανές παράνομου χρήματος… εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα