Μέτρα για το κέντρο της Αθήνας τις επόμενες ημέρες

Συνάντηση είχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης με θέμα τις συνθήκες ασφαλείας στο κέντρο της πρωτεύουσας. Οι δυο άντρες δεσμεύτηκαν για μια σειρά μέτρων τις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως «η πορνεία, το παρεμπόριο, η διακίνηση ναρκωτικών και η λαθρομετανάστευση κυριαρχούν στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει μια εικόνα δυσφημιστική και απαράδεκτη», ενώ πρόσθεσε παράλληλα ότι «είναι κρίμα μια τόσο πλούσια πολιτισμικά

πόλη να υποβαθμίζεται με αυτό τον τρόπο».

Από την πλευρά του, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «η Αθήνα πρέπει να αποδοθεί και πάλι στους πολίτες της και να εξαφανισθούν παραβατικές συμπεριφορές, όπως η πορνεία και το δουλεμπόριο», ενώ υποστήριξε ότι «θα υπογραφεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου, έτσι ώστε να αποζημιωθούν οι καταστηματάρχες που υπέστησαν ζημιές στα πρόσφατα επεισόδια του κέντρου», αν και δεν παρέλειψε να διευκρινίσει, ότι «η πόλη θέλει χρόνο για να συνέλθει, όπως ένας ασθενής μετά από μακροχρόνια ασθένεια».

Πάντως, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αξιωματικοί της Αστυνομίας σε συνεργασία με στελέχη του υπουργείου δουλεύουν ένα πλάνο, προκειμένου μέσα στις επόμενες ημέρες να υλοποιηθεί και να ανακοινωθούν μέτρα.

Ταυτόχρονα, στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν ότι ετοιμάζεται διάταξη που θα νομιμοποιήσει την επιτόπια καταστροφή προϊόντων που διατίθενται για παρεμπόριο και τα οποία έχουν εντοπισθεί μέσα σε μεγάλες αποθήκες σε διάφορα σημεία στην Αθήνα.

Σε ό, τι αφορά τέλος τους μετανάστες που βρίσκονται ήδη στο κέντρο της Αθήνας, στελέχη του υπουργείου τόνισαν ότι θα πρέπει να μεταφέρονται σε χώρους όπου θα τηρούνται οι στοιχειώδεις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα