Μεξικό: Πάνω 12.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν το 2011

Όπως υποστηρίζουν οι εφημερίδες στο Μεξικό, που επικαλούνται επίσημα στοιχεία, μέσα στο 2011 πάνω από 12.000 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο σε βίαια επεισόδια που σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα.

Πιο συγκεκριμένα ο αριθμός των νεκρών σε συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών, ή ανάμεσα σε εγκληματικές σπείρες και την αστυνομία, έφθασε το 2011 τους 12.359 και τους 50.000 από το 2006, έτος κατά το οποίο άρχισε η επιχείρηση των αρχών κατά των εμπόρων ναρκωτικών, που δρομολόγησε ο πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, πως πολλές

δολοφονίες ήταν ιδιαίτερα βίαιες, ενώ πολλοί δολοφόνοι προσέδωσαν ιδιαίτερα θεαματικό χαρακτήρα στις εκτελέσεις τους, «επιδεικνύοντας τα πτώματα των υποτιθέμενων αντιπάλων τους σε εμβληματικά σημεία σημαντικών πόλεων».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το περιστατικό στις 20 Σεπτεμβρίου, όταν 35 σοροί είχαν εκτεθεί στην Μπόκα ντελ Ρίο, κοντά στο κύριο τουριστικό κι εμπορικό κέντρο στην Βερακρούς, στα νοτιοανατολικά. Αλλά και στις 23 Νοεμβρίου, 16 απανθρακωμένα πτώματα ανακαλύφθηκαν στο κέντρο του Κουλιακάν, πρωτεύουσα της Πολιτείας Σιναλόα και την επαύριο 26 σοροί εγκαταλήφθηκαν σε τρία οχήματα στο κέντρο της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της χώρας Γουαδαλαχάρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα