Μια ανατρεπτική Λυσιστράτη έρχεται στην Επίδαυρο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με την Λένα Κιτσοπούλου στον πρωταγωνιστικό ρόλο, νέα μετάφραση, και γυναικείο χορό που βγαίνει από τα ρούχα του θα παρουσιαστεί εφέτος στις 5 Αυγούστου στην Επίδαυρο η κλασική κωμωδία του Αριστοφάνη, Λυσιτράτη από τον Μιχάλη Μαρμαρινό.

Η Λένα Κιτσοπούλου στον ρόλο της Λυσιστράτης

Ο σκηνοθέτης θέτει την Κιτσοπούλου επικεφαλής μιας ομάδας γυναικών, όπου όλες υψώνουν

τη δική τους φωνή κάνοντας αποχή από τα συζυγικά καθήκοντα, με στόχο την κατάπαυση των εχθροπραξιών και όπλο την ίδια τη σεξουαλικότητα στην Αθήνα του Πελοποννησιακού Πολέμου. Στους ρόλους διακρίνουμε κορυφαία ονόματα, όπως της Αθηνάς Μαξίμου, της Λένας Παπαληγούρα αλλά και της Αγλαΐας Παππά, της Μαρίας Σκουλά, της Ελενας Τοπαλίδου, με ρούχα εποχής και ανάλογη ατμόσφαιρα. Στους ανδρικούς ρόλους πρωταγωνιστούν ηθοποιοί όπως ο Αιμίλιος Χειλάκης αλλά και ο Γιάννης Βογιατζής.

Νέα μετάφραση

Ο Μιχάλης Μαρμαρινός παραδέχτηκε στη σχετική συνέντευξη Τύπου του Εθνικού, ότι είχε πρόβλημα, καθώς θεωρούσε ότι οι υφιστάμενες μεταφράσεις έδιναν έμφαση στο θεατρικό-παραστατικό μέρος και έχαναν την ουσία που έχει το πρωτότυπο κείμενο. Ανέτρεξε μόνος του, λοιπόν, στα αρχαία κείμενα -κυρίως των εκδόσεων της Οξφόρδης- και αποφάσισε να αναθέσει στον Δημήτρη Δημητριάδη την μετάφραση του κειμένου. Ο Δημητριάδης χαρίζει μια νέα μετάφραση του Αριστοφάνη και ο Μαρμαρινός μια πρωτότυπη σκηνοθεσία, καθώς συναντά για πρώτη φορά τον μεγάλο κωμικό ποιητή. Είχε μάλιστα την ιδέα να συνοδεύσει την ανακοίνωση της προώθησης της παράστασης με μια σειρά πρωτότυπα δρώμενα που έλαβαν χώρα στο μετρό της Αθήνας δίνοντας μια γεύση για το τι θα ακολουθήσει.

Το άρθρο Μια ανατρεπτική Λυσιστράτη έρχεται στην Επίδαυρο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα