Μια πράσινη πέτρα είναι ο πρώτος μετεωρίτης από τον Ερμή;

Σύμφωνα με ομάδα αστρονόμων, πιθανότατα ανακαλύφθηκε ο πρώτος μετεωρίτης από τον Ερμή. Ειδικότερα, πρόκειται για 35 πέτρες πράσινου χρώματος, οι οποίες ανακαλύφθηκαν το 2012 στο Μαρόκο.

Οι αστρονόμοι, με επικεφαλής τον δρ. Anthony Irving από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, προσδιορίζουν την ηλικία του μετεωρίτη στα 4,56 δισεκατομμύρια χρόνια και επισημαίνουν ότι δεν μοιάζει με ευρήματα στη Γη από τον Άρη ή την Εστία, έναν από τους μεγαλύτερους αστεροειδείς του ηλιακού συστήματος.

Η μαγνητική ένταση του μετεωρίτη

είναι χαμηλότερη συγκριτικά με άλλο μετεωρίτη που βρέθηκε στη Γη και θυμίζει τον Ερμή, ενώ υπάρχουν επίσης γεωλογικά και χημικά στοιχεία που ενισχύουν την άποψη ότι ο μετεωρίτης προέρχεται από τον συγκεκριμένο πλανήτη. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η περιεκτικότητα του μετεωρίτη σε σίδηρο είναι χαμηλή, κάτι που συμβαίνει και στην επιφάνεια του Ερμή.

Οι επιστήμονες μελετούν τον Ερμή μέσω στοιχείων που συλλέγει ο δορυφόρος Messenger. Η πρώτη αποστολή του δορυφόρου μόλις ολοκληρώθηκε, ωστόσο οι αστρονόμοι έχουν ζητήσει την παράταση της αποστολής μέχρι το 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα