Μητσοτάκης ΕΡΤ – ομόφυλα ζευγάρια: Ναι στον πολιτικό γάμο, όχι στην παρένθετη μητρότητα

Τα χαρτιά του σχετικά με τις προθέσεις του ως προς το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ανοίγει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με το πλαίσιο νομοθέτησης που ήδη προκαλεί αναταραχή και διαφωνίες στους κόλπους της ΝΔ και να ξεκαθαρίσει εάν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας για υπουργούς. Σύμφωνα με πληροφορίες θα προσδιορίσει ότι το νομοσχέδιο

δεν θα περιλαμβάνει τεκνοθεσία μέσω παρένθετης μητρότητας.

Για τα F-35

Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει τεκμηριωμένο αίτημα για την απόκτηση F35 και είναι απολύτως ώριμο για να υλοποιηθεί για να προχωρήσουμε με μία σημαντική αγορά για να ενισχυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Το αίτημα είναι απολύτως ώριμο για να εγκριθεί.

Επίσκεψη στις ΗΠΑ

Θα βρεθώ στις ΗΠΑ σε δύο εβδομάδες από τώρα σε ένα μεγάλο επενδυτικό φόρουμ προκειμένου να παρουσιάσουμε την θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας. Θα βρεθώ και στο Σικάγο για μία παρουσία στην ομογένεια, για να σας θυμίσω σε δύο εβδομάδες θα έχει ψηφιστεί σε λίγο καιρό το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο.

Ελληνοτουρκικά

Δεν είμαστε κοντά για την Χάγη. Υπογράψαμε σημαντικές συμφωνίες όπως αυτή για τη βίζα που ήταν σημαντική για τους νησιώτες, συνεργαζόμαστε για το μεταναστευτικό. Σταδιακά θα μπορέσουμε να μπούμε στον πυρήνα των διαφορών μας, δηλαδή στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και ΑΟΖ. Δεν έχω αυταπάτες πως το θέμα της ΑΟΖ θα λυθεί από τη μία στιγμή στην άλλη

Ακρίβεια

Είναι το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ελληνικό νοικοκυριό, γνωρίζω πολύ καλά πόσο δύσκολα να βγάζουν πέρα ιδίως τα πλέον ευάλωτα. Έχουμε προτάξει ως απόλυτη κυβερνητική προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Βρεφικό γάλα

Κάνουμε κινήσεις για να μειώσουμε την τιμή στο ράφι. Είναι αδικαιολόγητο για πολυεθνικές εταιρείες να πωλείται ένα προϊόν πολύ πιο ακριβά από άλλες χώρες. Έχω μία υποχρέωση να προστατεύσω τον Έλληνα καταναλωτή. Πλαφόν στο περιθώριο κέρσους στα βασικά προϊόντα. Κάποιοι θα δυσαρεστηθούν από τις παρεμβάσεις μας αλλά είμαστε αποφασισμένοι. Να θυμίσω ότι παρόμοιες παρεμβάσεις κάναμε και στην αγορά ενέργειας. Φορολογήσαμε τα διυλιστήρια και τα επιστρέψαμε στην κοινωνία μέσα από ενισχύσεις. Πιστεύω στην αγορά αλλά γνωρίζω ότι το υπερκέρδος είναι στο μυαλό κάποιων.

Ομόφυλα ζευγάρια

Αφορά κάποιους συμπολίτες μας πάρα πολύ. Στην ιεράρχηση των θεμάτων δεν είναι σίγουρα το πρώτο θέμα. Το άνοιξα με δική μου πρωτοβουλία καθώς έχω μελετήσει πολύ το ζήτημα, έχω συζητήσει με πολλούς που τους αφορά. Κατ’ αρχάς θα νομοθετήσουμε την ισότητα στον γάμο. Ο γάμος από τη φύση του είναι συντηρητικός θεσμός. Αυτό το οποίο προτίθεμαι να φέρω προς ψήφισε δεν είναι κάτι επαναστατικό, 15 χώρες της ΕΕ το έχουν ήδη νομοθετήσει, δεν πάμε να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα. Και φυσικά μιλάμε για πολιτικό γάμο. Σέβομαι απόλυτα όλες τις απόψεις. Δεν θέλω να διχάσει το θέμα αυτό αλλά να βρούμε την κοινή συνισταμένη. Σέβομαι απόλυτα τον ρόλο και την άποψη της Εκκλησίας. Υπενθυμίζω ότι η Εκκλησία ήταν αντίθεση στο θέμα της καύσης των νεκρών. Προφανώς θα ακούσουμε και τις απόψεις της Εκκλησίας, δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε. Θέλω να ωριμάσει η συζήτηση στην κοινωνία πριν φέρω κάτι προς ψήφιση.

Κατά κανόνα το οικογενειακό δίκαιο το άνοιγε η κεντροαριστερά. Η κεντροδεξιά ήταν πίσω. Θυμίζω ότι το 1982 η ΝΔ είχε καταψηφίσει την μεγάλη αλλαγή που είχε επέλθει τότε πχ οι γυναίκες να φέρουν το επώνυμο του συζύγου τους.

Τα δικαιώματα των παιδιών

Τα παιδιά δεν έχουν ίσα δικαιώματα σήμερα. Εάν μια γυναίκα συζεί με μια άλλη και έχει ένα μωρό, αρρωστήσει και πεθάνει η άλλη δεν έχει κανένα δικαίωμα. Με προβληματίζει το μπούλινγκ αλλά πότε είναι χειρότερο; Όταν γίνεται στα κρυφά ή όταν το συζητούμε φανερά. Δεν θα πειράξουμε καθόλου το καθεστώς της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θέλω ένα αγόρι». Δεν αλλάζουμε τίποτε σε αυτό. Δεν θα υπάρχει στο νομοσχέδιο Γονέας 1 και Γονέας 2.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, -Δείτε,mitsotakis, -deite