Μυστήριο παραμένει η τελική στάση της ΔΗΜΑΡ

Σε… αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται στο Μαξίμου, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει συναινετική λύση για το θέμα της άρνησης της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει τα μέτρα που θα φέρουν τα «πάνω κάτω» στα εργασιακά. Μέχρι τις 12 Νοεμβρίου, οπότε και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα στο έκτακτο Eurogroup, θα έχουν προηγηθεί δύο συσκέψεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Στόχος

της κυβέρνησης είναι το πολυνομοσχέδιο να εισαχθεί ως ένα άρθρο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη βουλή τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου και να ψηφιστεί δύο ημέρες αργότερα. Στόχος του πρωθυπουργού μέχρι τότε είναι η ΔΗΜΑΡ να επανεξετάσει τη στάση της.

Χαρακτηριστικό του αναβρασμού στη συγκυβέρνηση είναι ότι τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε δίωρη συνάντηση του Φώτη Κουβέλη με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, σχετικά με τη διαφωνία της ΔΗΜΑΡ στις απαιτούμενες από την τρόικα αλλαγές στα εργασιακά. Στη συνέχεια, ο υπουργός Εργασίας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το περιεχόμενο της συνάντησής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα