Νέα δημοσκόπηση-«ράπισμα» για το ΠΑΣΟΚ

Τεράστια πτώση στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ καταγράφονται σε ακόμη μια δημοσκόπηση, που διενήργησε αυτή τη φορά η Alco για λογαριασμό του Star.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ΝΔ συγκεντρώνει το 21,7% στην πρόθεση ψήφου και ακολουθεί με

μεγάλη διαφορά το ΠΑΣΟΚ με 11,1%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Αριστερά με 8% ενώ στην τέταρτη το ΚΚΕ με 7,7%. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 6,1% και στη συνέχεια ο ΛΑΟΣ με 5%. Το «κατώφλι» εισόδου στη Βουλή δεν περνούν ούτε οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,1%, ούτε και η Δημοκρατική Συμμαχία με 1,9%.

Να σημειωθεί, πως με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 29%, το ΠΑΣΟΚ 15%, στην τρίτη θέση ισοψηφούν το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Αριστερά με 10,5% και έπονται ο ΣΥΡΙΖΑ με 8% και ο ΛΑΟΣ με 6,5%. Πάνω στο όριο του 3% βρίσκονται οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Όσον αφορά τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, ο Γιώργος Παπανδρέου έρχεται πρώτος στις αρνητικές με 86% και τελευταίος στις θετικές με 11%. Στον αντίποδα ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος συγκεντρώνει 55% στις αρνητικές γνώμες και 37% στις θετικές.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 67% αρνητικών γνωμών και 22% θετικών, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα 76% των αρνητικών γνωμών και 17% των θετικών και ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 70% αρνητικών γνωμών και 23% θετικών.

Όσον αφορά την απόδοση της κυβέρνησης, θετική γνώμη έχει μόνο το 23%, ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 64% έχει αρνητική γνώμη και 13% δηλώνει "δεν ξέρω/ δεν απαντώ". Η γνώμη των πολιτών για τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο είναι περισσότερο αρνητική κατά 58% παρά θετική (30%).

Keywords
Τυχαία Θέματα