Π. Οικονόμου: Ο Σημίτης παριστάνει τον ιστορικό!

Σφοδρή κριτική στα λεγόμενα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη σχετικά με το μνημόνιο άσκησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής αρχικά ανέφερε, ότι «στο μνημόνιο υπήρχαν λάθη -και καλά θα έκαναν όσοι το ανακαλύπτουν σήμερα, να το έλεγαν τότε.

Τώρα εκ των υστέρων, δεν έχει νόημα» για να προσθέσει στη συνέχεια αναφερόμενος στον κ. Σημίτη, πως «έχει απεμπολήσει την ιδιότητα του πολιτικού και παριστάνει τον ιστορικό. Αποτιμά, λέγοντας ότι τότε είχε γίνει λάθος και έπρεπε να κάνουμε ‘’αυτό’’. Ας το έλεγε τότε! Βεβαίως, υπάρχουν και οι συνταξιούχοι της πολιτικής που το έχουν ρίξει στην ιστορία».

Υποστηρίζοντας την άποψή του για την ανάγκη του μνημονίου εκείνη την περίοδο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι «το μνημόνιο υπήρξε η μόνη διαθέσιμη εναλλακτική στην στάση πληρωμών, μέσω της διασφάλισης χρηματοδότησης για την χώρα μας», για να καταλήξει λέγοντας πως «οι σοβαρότερες αρνητικές επιπτώσεις του μνημονίου επιχειρείται να αντιμετωπιστούν με την νέα σύμβαση και το κούρεμα, ώστε να επιτευχθεί τιθάσευση του δημόσιου χρέους».

Keywords
Τυχαία Θέματα