Νέο κλειστό γυμναστήριο στο Π. Φάληρο

Την προγραμματική σύμβαση ενός σημαντικού αθλητικού έργου για την τοπική κοινωνία του δήμου Παλαιού Φαλήρου, αλλά και την ευρύτερη περιοχή ενέκρινε κατά πλειοψηφία, το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνεδρίασής του, για τη νέα χρονιά.

Το έργο αφορά στην κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου πολλαπλών χρήσεων στην παραλιακή ζώνη του δήμου, καθώς και τη δημιουργία ανοιχτών γηπέδων στον περιβάλλοντα χώρο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 9.995.000 Ευρώ και στο μεγαλύτερο μέρος του (τα 8.195.330 Ευρώ) θα καλυφθεί από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Το έργο πέρα από τον καθαρά αθλητικό του ρόλο, θα προσφέρει παράλληλα ένα ολοκληρωμένο Αθλητικό Πάρκο.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, ο οποίος παρέστη στη Συνεδρίαση, τόνισε: «Η Περιφέρεια Αττικής έρχεται να διορθώσει την αναξιοπιστία του Κράτους. Η Πολιτεία είχε δεσμευτεί ότι θα κατασκευάσει αυτό το έργο, αλλά αθέτησε τις υποσχέσεις της και την υποχρέωσή της. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Πρόκειται για ένα δύσκολο τεχνικά έργο, αλλά έχουμε ώριμες μελέτες που έχουν περάσει όλα τα στάδια των εγκρίσεων».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, τόνισε:

«Για άλλη μια φορά η Περιφέρεια Αττικής υποκαθιστά και αντικαθιστά την Κεντρική Διοίκηση. Όπως είμαστε αρωγοί στην πληρωμή των επιδομάτων για τους νεφροπαθείς, όπως καταβάλαμε τις αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων της Ricomex, όπως συνεχίζουμε να καλύπτουμε τη μεταφορά των μαθητών, τα έργα οδοποιίας και πολλά άλλα έργα, έτσι και σήμερα, αναλαμβάνουμε, για άλλη μια φορά, τις υποχρεώσεις που θα έπρεπε να αναλάβει η κεντρική διοίκηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα