Ο Δήμος Φυλής απέναντι στο εργοστάσιο απορριμμάτων

Την πλήρη αντίθεσή του στο εργοστάσιο κατασκευής απορριμμάτων εκφράσει σε κάθε ευκαιρία ο δήμος Φυλής. Ο δήμος , σε εκτέλεση της υπ΄αρ. 300/2012 ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, προχώρησε σε όλα τα ένδικα μέσα και στην έναρξη ειρηνικών κινητοποιήσεων.

«Οι αποφάσεις οι οποίες δεν στηρίζονται στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, είναι καταδικασμένες σε αποτυχία και κάθε βίαια επιβολή τους, επιφέρει ανεξέλεγκτες κοινωνικές αντιδράσεις» σημειώνει ο δήμος σε ανακοίνωσή του γνωστοποιώντας πως η απουσία του από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στις 12 Φεβρουαρίου,

έγινε για «να μη νομιμοποιήσουμε παράνομες αποφάσεις με το κάλυμμα της ενημέρωσης».

Ο δήμος επίσης, σημειώνει πως «σήμερα, μετά τη συνένωση των Δήμων, εξέλειπε ο λόγος ύπαρξης τέτοιου φορέα, γι΄αυτό ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α. πρέπει να καταργηθεί ή να του αφαιρεθεί αυτή η αρμοδιότητα, καθόσον, όπως είναι δομημένος, αδυνατεί να προσφέρει τις ενδεδειγμένες λύσεις».

Σχολιάζοντας το έργο, ο δήμος επισημαίνει: «δεν πρόκειται για ένα απλό έργο, αλλά για έργο με τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις για το Δήμο Φυλής και σε βάθος μακρού χρόνου (27 έτη), ουδέποτε ζητήθηκε η έκφραση γνώμης της Δημοτικής Αρχής, παρά την τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση που έχει δεχθεί και συνεχίζει να δέχεται από τον ΧΑΔΑ, ΧΥΤΑ και τα πέντε εργοστάσια και τις άλλες εγκαταστάσεις του ΟΕΔΑ, για μισό αιώνα μέχρι τώρα και η οποία δε λήφθηκε υπόψη».

Keywords
Τυχαία Θέματα