Μαζεύει τον …τραχανά o Βρούτσης

Υπερασπίστηκε μετ’ επιτάσεως το δικαίωμα στην απεργία καθώς και τον κατώτατο μισθό.

Ο λόγος για τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες, βρίσκεται στο προσκήνιο, άλλες φορές με δική του υπαιτιότητα (βλέπε απεργίες, λοκ άουτ και συνδικαλιστικές άδειες), άλλες μαζεύοντας πατάτες άλλων. Και για να μην νομίζεται ότι με τον όρο πατάτες υποβαθμίζουμε το θέμα

των κυβερνητικών προθέσεων – ή δεσμεύσεων – σε σχέση με τον κατώτατο μισθό, θα σας θυμίσουμε ότι, πριν από μερικές ημέρες το matrix24.gr αποκάλυπτε ότι το θέμα της περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού, δεν έκλεισε ποτέ. Οι προθέσεις είναι λίγο πολύ δεδομένες, οι δεσμεύσεις ακόμη πιο συγκεκριμένες και αυτό που πλέον προκαλεί εντύπωση είναι οι μεθοδεύσεις επί του θέματος.

Οι χειρισμοί θεωρούνται άκαιροι και αναποτελεσματικοί, καθώς δημιουργούν περισσότερα προβλήματα σε μια δύσκολη συγκυρία για την κυβέρνηση. Προσπαθώντας λοιπόν να «μαζέψει» τον τραχανά που άπλωσε, ο Γ. Βρούτσης αρνήθηκε το πρωί, μετ επιτάσεως τις πληροφορίες ότι μέσω της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου επιζητά την κατάργηση των απεργιών. Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός υπερασπίστηκε τη θέση ότι ο συνδικαλιστικός νόμος 1264/82 παρουσιάζει σημεία κόπωσης, ειδικά στο κομμάτι του συνδικαλισμού, θεωρώντας ότι σε αυτό το επίπεδο, θα βρει περισσότερους υπερασπιστές απ’ ότι επικριτές… Προφανώς κάτι θα ξέρει, ως πρώην συνδικαλιστής και ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα