Ο Ζοτς δεν μένει πια εδώ...

Μετά από 13 χρόνια γεμάτα... χρυσάφι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς «χώρισε» από τον Παναθηναϊκό σε ένα... διαζύγιο με πολλά ερωτηματικά!

Του Μιχάλη Τσαμπά

Το τελευταίο δεκαήμερο φάνταζε κάτι παραπάνω από σίγουρο. Όλοι το ψιθύριζαν μεταξύ τους, οι περισσότεροι το φαντάζονταν, αλλά κανείς δεν μπορούσε να το πιστέψει... Είχαν ενδόμυχα μια ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει, έστω και την τελευταία στιγμή. Ότι τα 13 χρόνια... πίστης και αφοσίωσης θα γίνονταν 14 και πάει λέγοντας. Τελικά το... γυαλί ήταν ραγισμένο εδώ και καιρό.

Δεν γινόταν να κολλήσει και μετά από μια... ντουζίνα συν ένα χρόνια

επιτυχίας ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τυπικά τουλάχιστον δεν είναι «μέλος της οικογένειας του Παναθηναϊκού». Γιατί στην ουσία αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ, όπως φάνηκε κι από τις ανακοινώσεις των δύο πλευρών!

Πέντε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μπολόνια, Παρίσι, Βερολίνο και Βαρκελώνη, έντεκα πρωταθλήματα και εφτά κύπελλα Ελλάδος είναι ο... απολογισμός ενός Μίδα! Του πλέον πετυχημένου προπονητή στην Ευρώπη! Για τον Παναθηναϊκό σαφώς και είναι πλήγμα η απώλειά του. Ακόμη πιο μεγάλη και αισθητή θα είναι η απουσία του όμως για το ίδιο ελληνικό μπάσκετ, που δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αυτά τα 13 χρόνια το... άλλαξε!

Έφερε πολλές καινοτομίες, αγωνιστικά τρικ, συστήματα, έφτιαξε παίκτες αφήνοντας παρακαταθήκη στην εθνική Ελλάδος, αλλά παράλληλα ήταν ένας κύριος με μοναδικό ήθος εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων!

Μακάρι η μοίρα του μπάσκετ να τα φέρει έτσι, ώστε σύντομα ο μεγάλος Ζέλικο Ομπράντοβιτς να έρθει ξανά στα μέρη μας. Ως τότε δικαιολογημένα τα εκατομμύρια των φίλων του Παναθηναϊκού, αλλά και του ελληνικού μπάσκετ γενικότερα θα έχουν την απορία γιατί υπήρξε αυτή η εξέλιξη και τι... χώρισε τις δύο πλευρές, αφού οι λόγοι δεν ήταν οικονομικοί! Δύσκολο να υπάρξουν απαντήσεις!

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και η διοίκηση της «πράσινης» ΚΑΕ έχει ως εξής:

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει το τέλος της συνεργασίας της με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, μετά από δεκατρία χρόνια λαμπρής συνύπαρξης.

Η οικογένεια Γιαννακόπουλου θα ήθελε να ευχαριστήσει δημόσια τον «κόουτς» για την άψογη, μεστή και ουσιώδη συνεργασία που υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ μας, κάτι που αποδεικνύεται άλλωστε από τους τίτλους που κατέκτησε η ομάδα μας.

Στο μυαλό και στην καρδιά μας θα υπάρχουν πάντα οι όμορφες στιγμές που ζήσαμε με τον Ομπράντοβιτς στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας και σίγουρα το όνομά του θα γραφεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Παναθηναϊκού ως ένας από τους κύριους συντελεστές των μεγάλων επιτυχιών.

Όταν οι συνθήκες το φέρνουν έτσι και φεύγει ένας φίλος το «αντίο» φαντάζει δύσκολο. Αισθανόμαστε τον Ομπράντοβιτς σαν μέλος της οικογένειάς μας και νιώθουμε πως στο μέλλον οι δρόμοι μας θα ξανασμίξουν. Για αυτό δεν του λέμε αντίο, αλλά «εις το επανιδείν φίλε».

«Τα εν οίκω, μη εν δήμω»

«Αγαπητοί μου Φίλοι

Όταν ήρθα τον Ιούνιο το

Keywords
Τυχαία Θέματα