Οδησσός τώρα – πόλεμος: Πλησιάζουν επικίνδυνα οι Ρώσοι

Σφίγγει ο ρωσικός κλοιός γύρω από την Οδησσό, ενώ τα πολεμικά πλοία στην Αζοφική Θάλασσα βομβάρδισαν για δεύτερη συνεχή ημέρα στόχους στα ουκρανικά παράλια. Το μεσημέρι της Τετάρτης αναφέρθηκε ότι ο ρωσικός στόλος που βρίσκεται ανοιχτά της Οδησσού πραγματοποίησε βομβαρδισμούς σε τέσσερις παραλιακές περιοχές, κοντά στην Οδησσό. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Είχαν προηγηθεί οι χθεσινοί βομβαρδισμοί σε δύο περιοχές στα δυτικά της πόλης, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αμάχων. Επισημαίνεται ότι οι στόχοι είναι πολιτικοί και όχι στρατιωτικοί, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του OPEN

στην Οδησσό.

Στη Θάλασσα της Αζοφικής παραμένουν 14 ρωσικά πολεμικά πλοία και ένα αποβατικό, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτά επιβαίνουν 1.000 εμπειροπόλεμοι από τις συγκρούσεις στη Συρία Ρώσοι κομάντο.

Οι ουκρανικές αρχές θεωρούν ότι η επίθεση στην Οδησσό, μέσω και απόβασης, είναι θέμα χρόνου, ενώ συνεχίζονται οι αμυντικές προετοιμασίες στην πόλη.

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση με οβίδες σε αυτοκινητοπομπή με αμάχους της Μαριούπολης, καταγγέλλει το Κίεβο

Οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις για την επίθεση με οβίδες πυροβολικού κατά αυτοκινητοπομπής με αμάχους που εγκατέλειπαν νωρίτερα σήμερα τη Μαριούπολη, με προορισμό τη Ζαπορίζια. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πέντε τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. Ωστόσο, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε (επικαλούμενο ουκρανική στρατιωτική πηγή) πως “υπάρχουν νεκροί”. Ο κυβερνήτης της Ζαπορίζια έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τον τόπο της επίθεσης. Στις εικόνες διακρίνεται μεταξύ άλλων ένα καμένο αυτοκίνητο. Το πρακτορείο Reuters υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει την αυθεντικότητά τους.

“Το βαρύ πυροβολικό των εχθρικών δυνάμεων έπληξε μια αυτοκινητοπομπή με αμάχους, η οποία κινείτο στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στη Ζαπορίζια”, έγραψε ο κυβερνήτης Ολεξάντρ Στάρουχ σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο. Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαίωσε τις αναφορές για το “χτύπημα” στην αυτοκινητοπομπή, δημοσιοποιώντας τη φωτογραφία ενός παιδιού, το οποίο ανέφερε πως τραυματίστηκε στην επίθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα