Οι απατεώνες που υποδύθηκαν ακόμη και τους… καραμπινιέρους!

Δεν θα το πιστέψετε. Μέχρι τους… καραμπινιέρους της Ιταλίας (!) παρέστησαν μέλη συμμορίας που εξαπατά πολίτες, παριστάνοντας είτε τους αστυνομικούς είτε τους γιατρούς και αρπάζοντας μεγάλα ποσά από τα θύματα που πιστεύουν είτε ότι συγγενικά τους πρόσωπα προκάλεσαν δυστύχημα είτε ότι τραυματίστηκαν και απαιτούνται χιλιάδες ευρώ για την επέμβαση!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όπως αποδεικνύει η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Ιωαννίνων, βασικό μέλος παρόμοιας συμμορίας ημεδαπών- έχουν μπει κι αυτοί στο είδος αυτό της απάτης μετά τους Βούλγαρους «πρώτους διδάξαντες» – υποδύθηκε, μιμούμενος την

ιταλική γλώσσα, αξιωματικό της ιταλικής Αστυνομίας. Καθώς, πράγματι, ο γιος του θύματος  ζει και εργάζεται στη γειτονική χώρα βρήκαν πρόσφορο το… παραμύθι να πουν στον τρομοκρατημένο πατέρα του ότι  είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με θύμα ανήλικο κορίτσι! Το ζητούμενο, όπως γίνεται πάντα σ αυτές τις περιπτώσεις, ήταν να καταβάλει ο πατέρας του, δήθεν, υπαίτιου του τροχαίου 80.000 ευρώ (!), προκειμένου και οι Ιταλοί καραμπινιέροι να κάνουν τα «στραβά μάτια» και να τον αφήσουν ελεύθερο!!!

Τα 80.000 ευρώ

Ο πατέρας πανικοβλήθηκε, γιατί πράγματι ο γιος του ζει στην Ιταλία και πίστεψε τους…  καραμπινιέρους, αλλά δεν μπορούσε να καταβάλει τα 80.000 ευρώ. Του είπαν οι…  Ιταλοί, να συγκεντρώσει όσα μπορούσε. Το τελικό ποσόν ανήλθε στα 20.000 ευρώ το οποίο παρέλαβε συνεργάτης του «καραμπινιέρου»! Όταν ο πατέρας ανακάλυψε ότι ο γιος του στην Ιταλία δεν είχε εμπλακεί σε κανένα τροχαίο δυστύχημα, ήταν αργά για να πάρει τα χρήματα που κατέβαλε, πίσω. Όλα αυτά είχαν διαδραματιστεί στις 24 Απριλίου.

Τώρα η Αστυνομία, ανακοίνωσε ότι ταυτοποιήθηκε ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη. Και εξηγεί από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ: «Οπως προέκυψε, άγνωστος συνεργός τού ημεδαπού, τηλεφώνησε σε ηλικιωμένο στα Ιωάννινα και προσποιούμενος τον αστυνομικό από αστυνομική υπηρεσία της Ιταλίας, όπου διαμένει ο γιος του, του ζήτησε την καταβολή χρηματικού ποσού 80.000 ευρώ, προκειμένου ο γιος του να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες εξαιτίας δήθεν θανάτου κοριτσιού που είχε προκαλέσει σε τροχαίο ατύχημα.

Ο ηλικιωμένος, αφού πείσθηκε, παρέδωσε τελικά στον ημεδαπό το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ σε προκαθορισμένο ραντεβού στην πόλη των Ιωαννίνων. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα για την ανακάλυψη της ταυτότητας και λοιπών εμπλεκόμενων στην υπόθεση συνεχίζεται».

ΕΛ.ΑΣ: Μην πείθεστε

Με αφορμή παρόμοια με το παραπάνω περιστατικά, όπου επιτήδειοι με διάφορα προσχήματα και δικαιολογίες αποσπούν χρηματικά ποσά, με συχνότερα θύματα τους ηλικιωμένους, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου συμβουλεύει τους πολίτες:

Επισημαίνεται ότι τα νοσοκομεία ή οι δημόσιες υπηρεσίες δεν στέλνουν υπαλλήλους τους σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους για να ζητήσουν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.

Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας «πλησιάζουν» ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων,

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν σας τηλεφωνούν άγνωστοι και προσπαθούν να σας πείσουν να τους δώσετε χρήματα, με το πρόσχημα ότι συγγενικό σας πρόσωπο έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα να επιδιώκετε οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.

Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.

Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).

Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να δώσετε χρήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οι απατεώνες που υποδύθηκαν ακόμη και τους… καραμπινιέρους!,