Οι ερευνητές βρήκαν την αιτία της ανδρικής φαλάκρας

Μια νέα έρευνα και, μάλιστα Ελληνική, έρχεται να δώσει λύση στο χρόνιο πρόβλημα της ανδρικής φαλάκρας, αφού-σύμφωνα με αυτή την επιστημονική μελέτη-οι ερευνητές φέρεται να έχουν βρει την βασική αιτία του προβλήματος και ευελπιστούν μελλοντικά στην παρασκευή της ουσίας που θα βάλει τέλος στο φαινόμενο αυτό.

Έτσι λοιπόν, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια υποστηρίζοντας ότι έχουν το στοιχείο που προκαλεί τη φαλάκρα, αναθέρμαναν τις ελπίδες εκατομμυρίων

ανδρών για μελλοντική θεραπεία ή ακόμη και πρόληψη της τριχόπτωσης.

Έπειτα από πειράματα στα κεφάλια 20 ανδρών με αλωπεκία, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι στα σημεία με εμφανή απώλεια τριχωτού παρατηρούνταν τρεις φορές πιο αυξημένη συγκέντρωση της πρωτεΐνης PGD2-Prostaglandin D2 συγκριτικά με αυτά χωρίς αραίωση, ενώ στη συνέχεια μια ακόμη έρευνα επιβεβαίωσε τη σύνδεση της PGD2 με την ανδρική τριχόπτωση.

Αυτή τη στιγμή, στην αγορά υπάρχουν τουλάχιστον 10 διαφορετικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των δυσάρεστων επιπτώσεων της εν λόγω πρωτεΐνης. Ωστόσο, στόχος των επιστημόνων είναι η ανάπτυξη μιας κρέμας από τα φάρμακα αυτά, που θα εφαρμόζεται στα προβληματικά σημεία και θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την αραίωση της τριχοφυΐας.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Γιώργος Κοτσαρέλης, δήλωσε: «Τα ευρήματα μας αναμένεται να οδηγήσουν άμεσα στην ανάπτυξη νέων θεραπειών για τη βασική αιτία της ανδρικής τριχόπτωσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα