Οι γυναίκες οδηγούν καλύτερα από τους άνδρες

Καλύτερες οδηγοί θεωρούνται οι γυναίκες σύμφωνα με Αυστραλούς ειδικούς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες οδηγούν με περισσότερη υπομονή, προσοχή και ασφάλεια και μπορείς να εμπιστευτείς τη ζωή σου στα χέρια τους.

Την άποψη των Αυστραλών ειδικών έρχονται να επιβεβαιώσουν και οι στατιστικές, σύμφωνα με τις οποίες τους τελευταίους 12 μήνες, ο αριθμός των ανδρών που ενεπλάκησαν σε θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα είναι τετραπλάσιος από τον αντίστοιχο των γυναικών.
Μάλιστα, έρευνα που πραγματοποίησε το τμήμα οδικής ασφάλειας του πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας απέδειξε ότι οι

άνδρες είτε οδηγούν είτε είναι επιβάτες, είτε οδηγούν μοτοσικλέτα ή περπατάνε στο δρόμο έχουν 1,7 περισσότερες πιθανότητες από τις γυναίκες να αφήσουν την τελευταία τους πνοή στο δρόμο.

Ο καθηγητής Ραφαέλ Κρζεμπιέτα, επικεφαλής της εν λόγω έρευνας, αναφέρει πως το συμπέρασμα της έρευνας είναι οι άνδρες είναι πιο επικίνδυνοι πίσω από το τιμόνι, γιατί συνήθως το διακινδυνεύουν περισσότερο από τις γυναίκες.
Τέλος, τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν ότι οι άνδρες οδηγοί της Πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας ευθύνονται για το 72 τοις εκατό όλων των τροχαίων παραβάσεων στη γειτονική μας Πολιτεία.

πηγή:protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα