Οι συνεργάτες του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών

Τους δυο άμεσους συνεργάτες του επέλεξε ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Πρόκειται για τον καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Πάνο Τσακλόγλου, ο οποίος είναι «νέος» και τον Γιώργο Μέργο, που επιστρέφει στο υπουργείο Οικονομικών ύστερα από 5 χρόνια.

Ο κ. Τσακλόγλου θα είναι ο νέος πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων

(ΣΟΕ) και ο κ. Μέργος θα αναλάβει καθήκοντα γενικού γραμματέα στο υπουργείο Οικονομικών, στη θέση του Ηλία Πλασκοβίτη.

Σημειώνεται, πως ο κ. Τσακλόγλου ήταν μέχρι τον προηγούμενο Νοέμβριο επικεφαλής της Μονάδας Κοινωνικής Πολιτικής στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Ο νέος επικεφαλής του ΣΟΕ έχει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και MA in Economics και PhD από το Πανεπιστήμιο του Warwick. Είναι καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Μέργος κατείχε τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών την περίοδο 2004-2007, επί υπουργίας Γιώργου Αλογοσκούφη, ενώ εν συνεχεία διετέλεσε διοικητής του ΙΚΑ (2007-2009).

Ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και-εκτός των άλλων- έχει MSc από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και PhD από το Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα