Οι υπάλληλοι έγιναν και τουρίστες στο υπουργείο Τουρισμού

Υπάλληλοι αυτοχρίσθηκαν προϊστάμενοι και διευθυντές και έδιναν άδειες ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι το σύνολο των υπαλλήλων που εργάστηκαν την Τρίτη του Πάσχα στο υπουργείο Τουρισμού ανέρχονται σε 99, ενώ εκείνοι που απουσίασαν δικαιολογημένα ή όχι ανέρχονται σε 115. Σε μια διεύθυνση μάλιστα το ποσοστό απουσίας έφθασε το 63%!

Όλα αυτά και άλλα ευτράπελα και εξοργιστικά αποκαλύφθηκαν ύστερα από αιφνιδιαστικό έλεγχο που έγινε εκείνη τη μέρα και παρουσιάζεται σε ένα πόρισμα - Ένορκη Διοικητική Εξέταση του

υπουργείου Τουρισμού που μπορεί να προκαλέσει έως και την εκκίνηση των διαδικασιών για τις πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Το φαινόμενο βέβαια που περιγράφεται στις σελίδες του πορίσματος είναι μια εικόνα που εν πολλοίς αποτελεί άτυπο κανόνα στη λειτουργία του δημοσίου και των οργανισμών του.

Εκείνη την ημέρα στο υπουργείο Τουρισμού, φάνηκε ότυι μεταξύ άλλων ότι υπάλληλοι... αυτοχρίσθηκαν προϊστάμενοι και έδωσαν άδειες σε συναδέλφους τους, αδειόχαρτα υποβλήθηκαν κατόπιν εορτής (για την ακρίβεια μετά τον έλεγχο) και εργαζόμενοι υποτίθεται ότι εμφανίσθηκαν στην υπηρεσία, αλλά περίπου με τη μορφή... φαντάσματος. Δηλαδή ποτέ, αφού άλλοι είχαν χτυπήσει την κάρτα για λογαριασμό τους.

Κύκλοι του υπουργείου μάλιστα έκαναν γνωστό στην Καθημερινή ότι κατά τη διαδικασία του ίδιου εσωτερικού ελέγχου καταγράφηκαν ακόμη και φαινόμενα ενδεχόμενης αντιποίησης Αρχής.

Η ΕΔΕ ξεκίνησε, οι προβλεπόμενες ποινές αναμένονται και ενδεχομένως να φτάσουν έως αυτήν της παύσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα