Ολλανδία: την παραίτηση της κυβέρνησης υπέβαλε ο πρωθυπουργός

Στην παραίτηση της ολλανδικής κυβέρνησης οδήγησε σήμερα η αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας με το ακροδεξιό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης, κάνοντας έτσι ταχύτερη την προσφυγή στις κάλπες.

«Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε υπέβαλε στις 23 Απριλίου 2010 στην Αυτού Μεγαλειότητα την βασίλισσα την παραίτηση όλων των υπουργών και των υφυπουργών με άμεση ισχύ», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι διαπραγματεύσεις που άρχισαν στις 5 Μαρτίου διεκόπησαν το Σάββατο, όταν ο Γκερτ Βίλντερς εγκατέλειψε το τραπέζι των συνομιλιών,

με αποτέλεσμα να διακοπεί η συμφωνία που συνέδεε το Κόμμα για την Ελευθερία (PVV) με την κυβέρνηση μειοψηφίας, που ανέλαβε τη διακυβέρνηση τον Οκτώβριο 2010.

Στόχος των διαπραγματεύσεων για τη μείωση του ελλείμματος ήταν η συμφωνία ανάμεσα στα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού και τον Γκερτ Βίλντερς για την περικοπή 16 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις δημόσιες δαπάνες κατά το 2013, κάτι στο οποίο αρνήθηκε να συμφωνήσει ο Βίλντερς, καθώς όπως είπε ο ίδιος περιόριζαν την αγοραστική δύναμη των Ολλανδών.

πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα