Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας: Μεγάλο παιχνίδι στο ΣΕΦ για τα αδέλφια

Γράφει ο Κωνσταντίνος ΚαραμάνογλουΤελειόφοιτος Sport Management

Απόψε (16/11, 21:15, NovaSrort) ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα για την 9η αγωνιστική του EuroLeague, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ). Οι Πειραιώτες έχουν αντιμετωπίσει τα αδέλφια τους, 15 φορές. Τις περισσότερες νίκες τις έχει ο Ολυμπιακός

(9), ενώ η σερβική ομάδα έχει (6), με το τελευταίο παιχνίδι να έρχεται 87-79 υπέρ του Ερυθρού.

Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στην 9η θέση με 4 νίκες και 4 ήττες, πάνω από την Μπασκόνια και κάτω από τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας βρίσκεται στην 12η θέση πάνω από την Παρτιζάν και κάτω από την Εφές.

Gameday!
Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade
21:15
@EuroLeague / Round 9
#ThisIsPiraeus
Novasports 4HD#OlympiacosBC #WeAreOlympiacos #TogetherWeFight pic.twitter.com/mg9Zj80NSH

OLYMPIACOS BC (@Olympiacos_BC) November 16, 2023

Στατιστικά των 2 ομάδων

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύο διαδοχικές νίκες και θέλει να συνεχίσει αυτό το σερί. Αναλυτικά, έχει νίκη με την Μακάμπι Τελ Αβίβ 74-79 πριν 2 μέρες και με τον Προμηθέα με σκορ 92-75. Ο προπονητής του Ολυμπιακού Μπαρτζώκας δεν θα έχει στην διάθεσή του, τους Μκίσσιτς (Τραυματισμός στο πόδι) και Τσάμης (Τραυματισμός).

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι και εκείνοι βρίσκονται σε φόρμα, με τους σέρβους να έχουν δύο νίκες στα τελευταία τους παιχνίδια. Μια νίκη επί της δύσκολης Φενερ με σκορ 87-56 αλλά και μια νίκη στο σερβικό πρωτάθλημα εκτός έδρας επί της Ζαντάρ με σκορ 81-74. Επίσης δεν θα έχει στην διάθεσή του ο προπονητής του Ερυθρού Σφαιρόπουλος, πρώην τεχνικός προπονητής του Ολυμπιακού, τους Λάζιτς (Τραυματισμός στα πλευρά), Μπιέλικα (Τραυματισμός στο πόδι) και Χάνγκα (Τραυματισμός γονάτου). Επίσης, ο προπονητής Σφαιρόπουλος αναφέρει ότι: “Παίζουμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, μία ομάδα, της οποίας την ποιότητα ξέρουμε πολύ καλά, ήταν οι φιναλίστ της περσινής σεζόν. Μπορεί να μην έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα τελευταία, αλλά έχουν τεράστια ποιότητα και μπορούν να παίξουν πολύ καλά. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μία μάχη με μία πολύ καλή ομάδα”.

Τα άλλα σημερινά παιχνίδια στο NovaSport

Φενέρμπαχτσε – Μακάμπ Τελ Αβίβ (19:45)

Αρμάνι Μιλάνο – Αναντολού Εφές (21:30)

Ρεάλ Μαδρίτης – Μονακό (21:45)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας, Μεγάλο, ΣΕΦ,olybiakos – erythros asteras, megalo, sef