Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: Εύκολο βράδυ για τους ερυθρόλευκους

Γράφει ο Κωνσταντίνος ΚαραμάνογλουΤελειόφοιτος Sport Management

Απόψε (5/12, 21:15 NovaSports) ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης για την 12η αγωνιστική της EuroLeague στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλάς (ΣΕΦ). Από το 2009 οι δύο ομάδες έχουν έρθει αντιμέτωπες 30 φορές με την Ρεάλ να έχει 16 νίκες, ενώ οι άλλες 14 είναι οι νίκες του Ολυμπιακού.

Βαθμολογία

Η

βαθμολογία έχει ως εξής: Η Ρεάλ βρίσκεται στην 1η θέση έχοντα την πρώτη ήττα στην διοργάνωση από την Φενέρ, πάνω από την Μπαρτσελόνα, ενώ οι ερυθρόλευκοι στην 6η θέση πάνω από την Μπασκόνια και κάτω από τον Παναθηναϊκό.

Τα δεδομένα των ομάδων

Οι δύο ομάδες σε γενικές γραμμές βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, με τα 2 τελευταία παιχνίδια τους να είναι νίκη και μια ήττα. Πιο φορμαρισμένη ομάδα είναι ο Ολυμπιακός, διότι και με τα νέα αποκτήματα δίνει αέρα στην ομάδα.

Ο Ολυμπιακός, προέρχεται από μια νίκη κόντρα στο Λαύριο εκτός έδρας με σκορ 54-96 αλλά και μια ήττα από το Μονακό εκτός έδρας. Ο Μπαρτζώκας, σε δηλώσεις του αναφέρει ότι, είναι σίγουρος πως το επίπεδο του Ολυμπιακού θα ανέβει σημαντικά με την προσθήκη των Φιλίπ Πετρούσεβ και Ναζ Μήτρου-Λονγκ. Βέβαια δεν θα αγωνιστούν απόψε κόντρα στη Βασίλισσα, όπως εξήγησε ο ίδιος, τοποθετώντας παράλληλα το χρονοδιάγραμμα επιστροφής του Ναζ Μήτρου-Λονγκ στην δράση.

Νομίζω ότι, είναι περιττό να μιλήσουμε για τη δυσκολία του παιχνιδιού. Όλοι αυτό λένε όταν παίζουν με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ότι δηλαδή είναι, με βάση τους αριθμούς, τη βαθμολογία και φυσικά με αυτό που βλέπουμε όλοι μια ομάδα, η οποία έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας να παίξεις μαζί της. Πρέπει να γίνουν όλα πολύ καλά για να κερδίσεις.

Ρεάλ Μαδρίτης

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, έρχονται με μια νίκη από την Μπρέογκαν με σκορ 91-58 εντός έδρας, αλλά και μια ήττα και εκείνοι με την Φενέρ με σκορ 87-87 και πηγαίνοντας στην παράταση έχασαν 100-99. Τα περίπου 14 λεπτά που παίρνει από τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ πρέπει να καλύψει ο προπονητής της Ρεάλ, Τσους Ματέο, αλλά και στους αγώνες της διαβολόβδομάδας της EuroLeague με τον Ολυμπιακό  απόψε (5/12 στις 21:15) αλλά και με τον Παναθηναϊκό σε 2 μέρες (7/12 στις 21:15), καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα έχει τον βετεράνο πόιντ γκαρντ στη σύνθεσή της σε αυτούς τους δύο αγώνες στην Ελλάδα.

Ο Τσάτσο αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στο ισχίο από χτύπημα στην αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε, με αποτέλεσμα ο Ματέο να πρέπει να στηριχθεί ακόμη περισσότερο στους Φακούντο Καμπάσο – Σέρχιο Γιουλ. Ο Ροντρίγκεθ έχει φέτος 3 πόντους και 3.9 ασίστ ανά 14:26, ενώ εκτός παραμένει για τη Ρεάλ ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε.

Οι άλλοι αποψινοί αγώνες:

(19:30) Αναντολού Εφές – Παναθηναϊκός

(21:00) Άλμπα Βερολίνου – Ζαλγκίρις Κάουνας

(21:30) Μπάγερν – Μιλάνο

(21:30) Παρτιζάν – Μονακό

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης, Εύκολο,olybiakos – real madritis, efkolo