Ολυμπιακός: Κινείται για νέο απόκτημα

Γράφει ο Κωνσταντίνος ΚαραμάνογλουΤελειόφοιτος Sport Management

Ο Ολυμπιακός έχει βάλει στο στόχαστρο τον 30χρονο, γεννημένος από τη Μισισάγκα του Οντάριο στον Καναδά, Ναζ Μήτρου – Λογνκ ύψος 1.85, με τον πατέρα του να έχει καταγωγή από το Τρίνινταντ και Tομπάγκο ενώ η μητέρα του είναι ΕλληνοΚαναδή. Η μητέρα του, Γεωργία, γεννήθηκε στη Σπάρτη και μετανάστευσε στον Καναδά μαζί με την οικογένειά της όταν ήταν παιδί. Οι Πειραιώτες, κινούνται

για την απόκτηση του γκαρντ της Ζάλγκιρις Κάουνας για την ενίσχυση της περιφερειακής του γραμμής. Ο παίκτης την περασμένη αγωνιστική περίοδο φόρεσε την φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο και εν συνεχεία μετακόμισε στο Κάουνας για λογαριασμό της Ζάλγκιρις, τη φανέλα της οποίας φορά την φετινή σεζόν.

Οι ερυθρόλευκοι περιμένουν την αποδέσμευση του Ναζ Μήτρου-Λονγκ από τον σύλλογό του προκειμένου να τον κάνουν δικό τους, με την Ζάλγκιρις βρίσκεται στην διαδικασία αναζήτησης άλλου παίκτη. Αν η περίπτωση του 30χρονου γκαρντ προχωρήσει, τότε θα έχει δικαίωμα συμμετοχής με την φανέλα του Ολυμπιακού στην EuroLeague από τον δεύτερο γύρο και το ματς της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα με την Αρμάνι Μιλάνο (2/1, 21:15). Ο ίδιος αποκάλυψε πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχει το ελληνικό διαβατήριο, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις εγχώριες διοργανώσεις. Την φετινή σεζόν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μετρά σε 9 παιχνίδια, 4.1 πόντους, 1.2 ριμπάουντ και 1 ασίστ κατά μέσο όρο.

Η μπασκετική του καριέρα

Ο Ναζ, ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ από το 2017 μέχρι το 2021 έπαιζε στην Αμερική. Συγκεκριμένα, το 2017 ξεκίνησε στην ομάδα της Σολτ Λέικ Σίτι, αφού δεν επιλέχθηκε στο NBA Ντραφτ του 2017, ο Μήτρου-Λονγκ έπαιξε για τους Σακραμέντο Κινγκς στο NBA Σάμερ Λιγκ του 2017. Αργότερα υπέγραψε με τους Γιούτα Τζαζ για την περίοδο προετοιμασίας. Όμως, δεν υπέγραψε μόνιμα με την ομάδα, διορίστηκε στους Σολτ Λέικ Σίτι Σταρς στη G League. Το 2019 με 2020 πήγε στην Ιντιάνα Πέισερς και ενδιάμεσα στην το 2019-2020 στους Φορτ Γουέιν Μαντ Αντς τέλος έμεινε άλλο έναν χρόνο στους Φορτ Γουέιν Μαντ Αντς. Από το 2021 έως τώρα έχει έρθει στην Ευρώπη. Το 2021-2022 πήγε στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Μπρέσια αλλά και την περίοδο 2022 και 2023 πήγε και έπαιξε στην EuroLeague για λογαριασμό της Ολίμπια Μιλάνο και σήμερα 2023 παίζει στην Λιθουανία στην Ζάλγκιρις Κάουνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός, Κινείται,olybiakos, kineitai