Όμηροι Χαμάς: Γιατί η οργάνωση απελευθέρωσε τις δύο Αμερικανίδες

Δύο Αμερικανίδες, μητέρα και κόρη, απελευθέρωσε η Χαμάς το βράδυ της Παρασκευής. Μια μητέρα και μια κόρη από τις ΗΠΑ που κρατούνται από τη Χαμάς απελευθερώθηκαν «για ανθρωπιστικούς λόγους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης Αμπού Ουμπάιντα. Πηγή δήλωσε στο Sky News ότι οι ηλικίες των ομήρων είναι περίπου 60 και 18 ετών. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον Ερυθρό Σταυρό, σύμφωνα με το Reuters.

Πρόκειται για την πρώτη απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Jerusalem Post: Η Χαμάς απελευθέρωσε τις δύο Αμερικανίδες επειδή η μητέρα είναι σε κακή κατάσταση

Δύο Αμερικανοϊσραηλινοί όμηροι που κρατούνταν από τη Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό, σύμφωνα με την Jerusalem Post. Η Judith και η Natalie Raanan «βρίσκονται στο δρόμο της εξόδου», ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη πηγή με γνώση των διαπραγματεύσεων. Απελευθερώνονται για «ανθρωπιστικούς λόγους» επειδή η υγεία της μητέρας είναι σε κακή κατάσταση, είπε η πηγή.

Η Judith Tai Raanan και η Natalie Raanan, μητέρα και κόρη από το Ιλινόις των ΗΠΑ, επισκέπτονταν συγγενείς στο Κιμπούτς Nahal Oz όταν δέχτηκε επίθεση. Ένας γείτονας είπε στην οικογένεια ότι είδε μαχητές της Χαμάς να παίρνουν την Τζούντιθ και τη Νάταλι, 17 ετών, από το σπίτι, μετέδωσε το ABC7 στο Σικάγο.

Οι δυο τους ζουν στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών και πήγαν στο Ισραήλ για να γιορτάσουν τα γενέθλια της μητέρας της Τζούντιθ. Η Shari Cohen, η αδερφή της Τζούντιθ, είπε: «Δεν έχουμε ιδέα ποια είναι η κατάστασή τους, πού κρατούνται και θέλουμε απλώς να επιστρέψουν σε εμάς». Η Τζούντιθ και η Νάταλι είναι μέλη μιας οικογένειας που υπέστη μεγάλες απώλειες στο συμβάν, σύμφωνα με εβραϊκά ΜΜΕ. Δύο από τα μέλη της οικογένειας δολοφονήθηκαν και δέκα από αυτά αναγνωρίστηκαν ως απαχθέντες ή αγνοούμενοι, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα