Ομορφαίνοντας τα σχολεία

Χρώμα στα σχολεία ανέλαβα να δώσουν οι εθελοντές της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Socialaxon.eu. Σε συνεργασία με το Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, προχώρησαν σε εργασίες βαψίματος των εξωτερικών χώρων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πικερμίου και του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Ραφήνας.

Η καλλιτεχνική παρέμβαση των εθελοντών ανανέωσε αισθητικά τους χώρους που φιλοξενούν τους μικρούς μαθητές της πόλης μας και συνέβαλε σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους κατά τη διάρκεια της καθημερινής παραμονής τους στα κτίρια

των σχολείων. Βασική πηγή έμπνευσης για την επιλογή των θεμάτων που χρησιμοποιήθηκαν στάθηκε η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, που σχετίζεται άμεσα με τη θάλασσα, τη φύση αλλά και τα φημισμένα παλαιοντολογικά ευρήματα του Πικερμίου. Με την πολύτιμη βοήθεια του ζωγράφου κ. Στεφάνου, τα παιδιά πλέον θα έχουν την ευκαιρία να παίζουν και να χαίρονται παρέα με δεινοσαύρους, χιονάνθρωπους και δελφίνια.

Σε επίσκεψή τους στους χώρους των σχολείων, ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, κ. Γιώργος Χριστόπουλος και η Αντιδήμαρχος κα. Παρασκευή Χρήστου-Κουλουκύθα, δήλωσαν ότι η ενίσχυση και η βελτίωση των εκπαιδευτικών δομών της περιοχής μας αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής. «Κάθε πρωτοβουλία που συνεισφέρει στο να προσφέρουμε στη νέα γενιά, στους μαθητές της πόλης μας, ένα πιο ανθρώπινο και ευχάριστο σχολικό περιβάλλον, θα τυγχάνει της αμέριστης συνεργασίας και στήριξής μας», τόνισε ο κ. Χριστόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα