Όπου φύγει-φύγει οι Αθηναίοι στο φετινό Πάσχα

Για ακόμη μια χρονιά ιδιαίτερη αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των Αθηναίων που εγκατέλειψαν το λεκανοπέδιο το Πάσχα. Αυτή τη χρονιά μάλιστα οι Αθηναίοι είχαν σύμμαχό τους την καλοκαιρία, ενώ όπως φαίνεται από τα επίσημα στοιχεία προτίμησαν κυρίως του νησιωτικούς προορισμούς.

Όπως αναφέρει η τροχαία, όλη τη Μεγάλη Βδομάδα παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση στα δυο μεγάλα εθνικά δίκτυα Αθηνών- Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας. Ειδικότερα, περίπου 639.120 αυτοκίνητα κινήθηκαν από τη Μ. Δευτέρα έως και τη

Μ. Παρασκευή παρουσιάζοντας μια μικρή αύξηση σε σχέση με πέρυσι, καθώς την ίδια περίοδο είχαν κινηθεί περίπου 630.100 αυτοκίνητα, 9.000 δηλαδή περισσότερα. Η έξοδος των εκδρομέων κορυφώθηκε τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή, καθώς κινήθηκαν συνολικά 270.921 στην Αθηνών-Κορίνθου και στην Αθηνών-Λαμίας.

Μεγάλη αύξηση σε σχέση με πέρσι παρατηρήθηκε και στο λιμάνι του Πειραιά καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, αφού από τις 30 Απριλίου μέχρι και τις 7 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν 100 δρομολόγια, ταξίδεψαν 89.308 επιβάτες, ενώ κινήθηκαν με πλοία 11.006 Ι.Χ., 2.631 φορτηγά και 2.917 δίκυκλα σύμφωνα με στοιχεία του Ά Λιμενικού τμήματος Πειραιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα