Ορεκτικό στην Λιβαδειά, κυρίως πιάτο στην Τούμπα!

Μια από τις πιο κομβικές αγωνιστικές διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο και δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμη και ξεκάθαρο προβάδισμα για το πρωτάθλημα. Για πολλούς αυτό το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει σε μεγάλο βαθμό ουσιαστική εξέλιξη στο θέμα πρωταθλητής! Για άλλους όποια αποτελέσματα και να υπάρξουν η… ζωή συνεχίζεται και τίποτα δεν θα έχει κριθεί.

Του Μιχάλη Τσαμπά

Όποια κι από τις δύο παραπάνω απόψεις να σας εκφράζει περισσότερο, το συμπέρασμα είναι για όλους το ίδιο! Η 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι πιθανότατα η πιο κομβική, καθώς είναι πολύ πιθανό με ένα συνδυασμό αποτελεσμάτων

να υπάρξει και ξεκάθαρο φαβορί για το πρωτάθλημα και αυτός θα είναι ο Παναθηναϊκός, σε περίπτωση που η βαθμολογική διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό θα ανοίξει στο +8! Αυτό θα γίνει βέβαια μόνο σε περίπτωση που οι «πράσινοι» το βράδυ του Σαββάτου φύγουν νικητές από την Λιβαδειά και την Κυριακή οι πρωταθλητές Ελλάδος χάσουν στην Τούμπα από τον δυνατό στην έδρα του ΠΑΟΚ! Βέβαια αυτό είναι ένα από τα πολλά σενάρια που μπορεί να δούμε σε ένα ενδιαφέρον Σαββατοκύριακο, καθώς μπορεί να συμβεί και το εντελώς διαφορετικό! Να γκελάρει δηλαδή το «τριφύλλι» κόντρα σε έναν αντίπαλο, που… καίγεται για βαθμούς και σε ένα γήπεδο-χωράφι λόγω της κακοκαιρίας και από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» να περάσουν με «τρίποντο» από την Θεσσαλονίκη. Αν συμβεί αυτό, φυσικά αφενός θα κλείσει η βαθμολογική ψαλίδα της κορυφής και αφετέρου ο Ολυμπιακός θα έχει κερδίσει και στον τομέα της ψυχολογίας!

Θα πρέπει να τονιστεί ότι στο πολύ δύσκολο παιχνίδι της Λιβαδειάς ο Παναθηναϊκός θα στερηθεί των υπηρεσιών του τραυματία, αλλά και πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος Σεμπάστιαν Λέτο, ενώ αμφίβολη είναι η παρουσία στο αρχικό σχήμα του Κουίνσι Αμπέγιε, ο οποίος μέσα στην εβδομάδα είχε πρόβλημα τραυματισμού και δεν είναι έτοιμος στο 100%.

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η κατάσταση στον έτερο διεκδικητή του τίτλου Ολυμπιακό, όσο αφορά την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ! Στην Τούμπα ο Βαλβέρδε θα έχει όλα τα… όπλα του, μιας και μάχιμος είναι πλέον και ο Τζιμπούρ, αλλά και ο Ιμπαγάσα, που ταλαιπωρήθηκε από πυρετό! Στην αποστολή και το νέο απόκτημα της ομάδας, ο Τούρκος Καζίμ Καζίμ, που ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα! Από την άλλη ο Λάζλο Μπόλονι έχει πολλούς πονοκεφάλους, όσο αφορά την ενδεκάδα του «δικεφάλου του Βορρά», αφού έχει πολλές και σημαντικές απουσίες, κάτι που σημαίνει ότι θα δώσει φανέλα βασικού σε νέα πρόσωπα, που σαφώς είναι άπειρα από τόσο σημαντικά ντέρμπι όπως το αυριανό!

Φυσικά το πρωτάθλημα δεν είναι μόνο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, έστω κι αν αυτές οι δύο ομάδες κάθε χρόνο… μονομαχούν για την κορυφή! Στην σκιά των αναμετρήσεων στην πόλη της Βοιωτίας και στη «νύφη του Θερμαϊκού» γίνονται για την 20η αγωνιστική άλλα έξι ιδιαίτερα σημαντικά παιχνίδια τόσο για τις προνομιούχες θέσεις των πλέι οφ, όσο και για τον… χορό του Ζαλόγγου, που γίνεται στην ουρά για την αποφυγή του υποβιβασμού!

Η αγω

Keywords
Τυχαία Θέματα