Ορκίστηκε για νέα θητεία ο Άσαντ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ορκίστηκε για μια ακόμα επταετή θητεία ( 3η) ως πρόεδρος της Συρίας ο Μπασάρ Αλ Άσαντ στο προεδρικό μέγαρο της Δαμασκού, μετά τις εκλογές που έγιναν τον περασμένο μήνα στην χώρα και τις οποίες δεν αναγνωρίζουν οι αντάρτες που πολεμούν τον Άσαντ.

Ο Ασαντ ορκίστηκε στο Κοράνι ενώπιον των βουλευτών που μετείχαν σε έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου και παρουσία

τουλάχιστον χιλίων προσκεκλημένων, τη στιγμή που η χώρα πλήττεται από τρία χρόνια πολέμου στον οποίο περισσότεροι από 170.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

“Υπόσχομαι να σέβομαι το Σύνταγμα … και να προστατεύω το λαό της Συρίας”, δήλωσε κατά την ορκωμοσία του η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τη συριακή τηλεόραση, προσθέτοντας: “Οι Δυτικοί και οι Άραβες θα πληρώσουν πολύ ακριβά την υποστήριξή τους στην τρομοκρατία”.

Ο Μπασάρ αλ-Ασαντ είπε ακόμα ότι θα πολεμά την τρομοκρατία έως ότου αποκατασταθεί η ασφάλεια σε όλη τη Συρία, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να προσφέρει στην “εθνική συμφιλίωση” σε όλους όσοι παραδίδουν τα όπλα τους και ότι η χώρα του αντιμετωπίζει μια “επίθεση από το εξωτερικό” που χρησιμοποιεί “τοπικά εργαλεία”.

Το άρθρο Ορκίστηκε για νέα θητεία ο Άσαντ εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα