Π. Καψής: Δεν θα μπουν ΜΑΤ στην ΕΡΤ

«Θα γίνουν όλες οι διαδικασίες με ομαλό τρόπο, να αποχωρήσουν οι απολυμένοι της πρώην ΕΡΤ και να φύγει το μαύρο σε 15 μέρες χωρίς την παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων», είπε ο υφυπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Μάλιστα, ερωτηθείς ειδικότερα για το αν θα υπάρξει κάποια επέμβαση με ΜΑΤ για την εκκένωση του κτιρίου, ο κ. Καχής απάντησε ευθέως: «Όχι, ασφαλώς όχι».

Παράλληλα, ο

υφυπουργός δήλωσε ότι θα υπάρξουν κανονικές αποζημιώσεις για όλους τους εργαζόμενους χωρίς πλαφόν, λέγοντας: «Το εξήγησα σαφώς στην ΠΟΣΠΕΡΤ που ήρθε εδώ. Δεν κατάλαβα πώς βγήκε διαφορετικό, αλλά τώρα θα δοθεί και γραπτά. Θα πάρουν όλες τις αποζημιώσεις» και προσέθεσε: « Δεν είναι κόλπο, έτσι λέει η νομοθεσία. Αλλά είπαμε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση θα δοθούν ολόκληρες οι αποζημιώσεις. Θα δοθούν οι αποζημιώσεις. Ένας μεγάλος αριθμός -2.000 έχουμε πει- θα εργαστεί σε αυτό το μεταβατικό φορέα μέχρι να συγκροτηθεί η νέα ΕΡΤ και μετά, στα πλαίσια του νόμου και του Συντάγματος, θα γίνει κάθε προσπάθεια στη νέα ΕΡΤ να έχουν μια πριμοδότηση, αν θέλετε, όσοι έχουν την εμπειρία αυτής της τηλεοπτικής παράδοσης».

Ο κ. Καψής ξεκαθάρισε ότι είναι έτοιμο το νομοσχέδιο που είχε καταρτίσει η επιτροπή Αλιβιζάτου και σύμφωνα με το οποίο θα μπει τέλος στις κυβερνητικές παρεμβάσεις στη δημόσια τηλεόραση: «Το νομοσχέδιο προβλέπει μια θεσμική συγκρότηση της ΕΡΤ η οποία είναι εντελώς εκτός ελέγχου οποιασδήποτε κυβέρνησης και οποιουδήποτε κρατικού φορέα».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, «θα γίνει διαδικασία διαγωνιστική, διαδικασίες ΑΣΕΠ, από το νέο φορέα. Όχι οι δημοσιογράφοι και οι καλλιτεχνικές ειδικότητες. Οι δημοσιογράφοι και οι καλλιτεχνικές ειδικότητες δεν προσλαμβάνονται μέσω ΑΣΕΠ». Ερωτηθείς για το αν θα έχει ο ίδιος κάποια ανάμειξη, απάντησε: «Όχι βέβαια. Δεν υπάρχει περίπτωση. Κατ` αρχάς, δεν θα αξιολογώ εγώ. Θα βρούμε διαδικασίες τέτοιες που θα είναι αντικειμενικές και εκτός πολιτικών παρεμβάσεων».

Απαντώντας τέλος σε ερώτημα για το ενδεχόμενο εξαγοράς του ψηφιακού σήματος από ιδιώτες με κλειστή την ΕΡΤ ο κ. Καψής τόνισε: «Το τελευταίο ζήτημα είναι απλώς ζήτημα άγνοιας. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα. Εξ ορισμού ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας είναι πάροχος δικτύου. Άρα, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα