ΠΑΟ: Νέα τροπή για Βοτανικό

Νέα τροπή μπορεί να πάρει το θέμα με το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, καθώς έχει υπάρξει προσφορά της «ΑΚΤΩΡ» για να ανεγερθεί  η νέα έδρα του «τριφυλλιού» σε δύο φάσεις.

Η συνάντηση του Γιάννη Αλαφούζου με τον Άρη Βωβό, που είναι ο διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας «Μπάμπης Βωβός-Διεθνής Τεχνική», με θέμα το προεδρικό

διάταγμα που θα περάσει από το ΣτΕ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Sportday» ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού αποκάλυψε και το «plan b» για τον Βοτανικό.

Αυτό θα είναι η κατασκευή του γηπέδου σε δύο φάσεις. Αρχικά θα γίνει το γήπεδο με χωρητικότητα 25.000 θέσεων και κόστος 30 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια μπορεί να υπάρξει επέκταση για 35-40.000 θεατές, για το οποίο θα χρειαστεί ένα ποσό κοντά στα 20-25 εκατ. δηλαδή συνολικά το έργο θα κοστίσει τα μισά (50εκατ.) από τα 100 εκατ. που ανέφεραν οι προηγούμενες μελέτες.

Όσον αφορά την χρηματοδότηση για το πρώτο σκέλος κατασκευής θα καλυφθεί είτε από τον Δήμο είτε από την ΠΑΕ, τη στιγμή που Αλαφούζος θεωρεί πως το ποσό είναι ακόμα υψηλό αν και τα νέα δεδομένα είναι πιο ελκυστικά για τους «πράσινους».

 

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα