Παραιτήθηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής εκλογών του ΑΠΘ

Μετά τη νέα (τρίτη φορά) ματαίωση σήμερα των εκλογών Συμβουλίου Διοίκησης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ήρθε η παραίτηση των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής Εκλογών του Πανεπιστημίου.

Η τετραμελής Οργανωτική Επιτροπή, εξαιτίας της παρεμπόδισής τους από φοιτητές και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, αποφάσισε ότι η «περαιτέρω παραμονή της στερείται αντικειμένου και νοήματος», καθώς η προβλεπόμενη

από το νόμο ημερομηνία για την ολοκλήρωση του έργου της έχει λήξει (στις 16/1/2012) ανυπαίτια, γεγονός, που όπως επισημαίνει, «εξελίσσεται πλέον σε ένα είδος ομηρίας της, χωρίς εμφανή προοπτική».

Παράλληλα, στην επιστολή παραίτησης αναφέρεται ότι η Επιτροπή έφερε εις πέρας όλες τις φάσεις της εκλογικής διαδικασίας, σε ό, τι αφορά οργανωτικά ζητήματα, «εν μέσω μέγιστων δυσκολιών, έντονων και εμφανών πρακτικών παρακώλυσης, συνεχών λοιδοριών-συκοφαντιών-απειλών, υπεξαγωγής των αρχείων της επιτροπής, καθώς και ασκήσεως βίας, που προκάλεσαν ακόμη και την αυτεπάγγελτη επέμβαση της εισαγγελικής αρχής».

Να σημειωθεί, πως στην Επιτροπή συμμετείχαν ο πρώην πρύτανης Αναστάσιος Μάνθος ως πρόεδρος και οι πρώην αντιπρυτάνεις Σταύρος Πανάς, Αθανασία Τσατσάκου, Ολυμπία Γκίμπα - Τζιαμπίρη.

Όπως εκτιμάται, ο ορισμός των νέων μελών της Οργανωτικής Επιτροπής θα γίνει με την προβλεπόμενη διαδικασία της αρχαιότητας των μελών ΔΕΠ, σε μελλοντικό χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα