Παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής ζητά και ο Ε. Βενιζέλος

Εξερχόμενος από τη σύσκεψη που είχε με τους Σαμαρά-Κουβέλη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι «χρειάζεται πολιτική διαπραγμάτευση σε υψηλό επίπεδο για να επιτευχθεί παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής», καθώς «ο χρόνος λειτουργεί εις βάρος μας».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι το «άπλωμα των μέτρων σε τέσσερα μέτρα τα κάνει πιο ήπια, πιο φιλικά» και «πρέπει να κλείσει η συμφωνία που προβλέπει

την πλήρη εκταμίευση της δόσης. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη της στήριξης των επιχειρήσεων και των ανέργων, καθώς και την ανάγκη της βιωσιμότητας του χρέους.

Ο κος Βενιζέλος έστειλε χαρακτηριστικά τρία μηνύματα, ένα στους Έλληνες πολίτες που στηρίζουν την πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη, λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της γραμμής αυτής». Το δεύτερο μήνυμα αφορούσε τον ελληνικό λαό στο σύνολό του: «Αγωνιζόμαστε τα νέα μέτρα να μην είναι οριζόντια, να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη και να είναι τα τελευταία». Τέλος έστειλε μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους λέγοντας τους ότι βοηθούν την χώρα, αλλά όχι όπως πρέπει. «Δεν έχουν αναγνωρίσει τις θυσίες του ελληνικού λαού και τα επιτεύγματα της χώρας. Πρέπει να λένε στους πολίτες τους ότι δεν έχουν χάσει τίποτα από τα δάνεια στην Ελλάδα. Η φράση "θέλουμε η Ελλάδα να είναι συνεπής στις δόσεις της», είναι θανατηφόρα, υπονομεύει τις συλλογικές προσπάθειες», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα