ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ ESM

Στις 23 Οκτωβρίου, από το Ευρωδικαστήριο θα κριθεί η τύχη του Μόνιμου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης καθώς μετά τη Γερμανία και στην Ιρλανδία, βουλευτής  προσέφυγε κατά του ΕSM.

Ο Ιρλανδός ανεξάρτητος βουλευτής προσέφυγε κατά του ESM στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας του, τον Απρίλιο, όμως τo εθνικό δικαστήριο παρέπεμψε την υπόθεση στο Δικαστήριο της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Συγκεκριμένα, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιρλανδίας απέρριψε ορισμένα σημεία της προσφυγής και παρέπεμψε τα υπόλοιπα στο Δικαστήριο της ΕΕ

στο Λουξεμβούργο.
Να σημειωθεί ότι, στην Ιρλανδία οι Ευρωπαϊκές Συνθήκες έχουν ενσωματωθεί στο Σύνταγμα της χώρας. Για το λόγο αυτό τα ιρλανδικά δικαστήρια είναι υποχρεωμένα να απευθυνθούν στο Δικαστήριο της ΕΕ, σε περίπτωση που υπάρχουν αμφιβολίες ως προς την ερμηνεία των Συνθηκών.

Η διαδικασία εκδίκασης ενώπιον του Δικαστηρίου της ΕΕ έχει προγραμματιστεί για τις 23 Οκτωβρίου. Θα είναι η πρώτη φορά που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου θα αποφανθεί σχετικά με τον ΕSM, όμως οι ειδικοί δεν αναμένουν απόφαση που θα υπονομεύει τη λειτουργία του Μηχανισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα