Παρελάσεις μετ' επεισόδιων

Ολοκληρώθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την εθνική επέτειο της 25η Μαρτίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

«Είναι μια μεγάλη μέρα σήμερα. Ημέρα μνήμης και τιμής σε όσους ξεσηκώθηκαν και πολέμησαν με πάθος για τη λευτεριά ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία. Το μήνυμα της ημέρας είναι εξαιρετικά επίκαιρο για εμάς και την Κύπρο.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι ανεκτή γιατί είναι επιλεκτική. Θα πρέπει η ΕΕ να μην επιλέγει τα θύματά της όπως εκείνη νομίζει ότι πρέπει να επιλέξει γιατί δημιουργεί ένα χάσμα μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας μετά το την ολοκλήρωση της παρέλασης ζητώντας το μήνυμα αυτό να φτάσει μέχρι το Βερολίνο.

Όπως ήταν αναμενόμενο δεν έλειψαν και αυτή την φορά τα ευτράπελα και τα επεισόδια στις παρελάσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Χαλκιδική - Ιερισσός

Σε διαδήλωση ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού εξελίχθηκε η μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Ιερισσό Χαλκιδικής.

Οι μαθητές φορώντας μπλουζάκια με συνθήματα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού ύψωσαν τις γροθιές τους και φώναξαν το δικό τους όχι.

Ρόδος

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Ρόδου, Δημήτρης Καραντζιάς, μετά από επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε λίγο μετά τη λήξη της παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

Η δράστις, η οποία συνελήφθη και κρατείται στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, συμμετείχε σε συγκέντρωση ολιγομελούς ομάδας αγανακτισμένων πολιτών που στη διάρκεια της παρέλασης φώναζαν συνθήματα εναντίον των πολιτικών.

Πύργος

Ένταση δημιουργήθηκε μετά το τέλος της παρέλασης στον Πύργο όταν ομάδα πολιτών και σπουδαστών του ΤΕΙ Πύργου κατευθύνθηκαν προς την εξέδρα των επισήμων φωνάζοντας συνθήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα