Πάρτε ασπιρίνη και... «ξορκίστε» το μελάνωμα!

Σύμφωνα με ερευνητές του Stanford University School of Medicine, οι γυναίκες που παίρνουν τακτικά ασπιρίνη είναι αυτές που έχουν χαμηλότερες πιθανότητες να εμφανίσουν μελάνωμα. Στη μελέτη, η οποία θα δημοσιευθεί στο περιοδικό Cancer, διαπιστώθηκε ότι όσο πιο μακροχρόνια ήταν η λήψη ασπιρίνης, τόσο χαμηλότερος ήταν ο κίνδυνος εμφάνισης μελανώματος.

Όπως αναφέρει η συγγραφέας της μελέτης, Jean Tang, «υπάρχει έντονος ενθουσιασμός με το τελευταίο μας εύρημα. Η ασπιρίνη έχει ήδη

αποδειχθεί ότι προστατεύει από την καρδιαγγειακή νόσο και τον καρκίνο του παχέος εντέρου στις γυναίκες. Τώρα, προσθέτουμε ακόμη ένα κομμάτι στο παζλ της πρόληψης του καρκίνου».

Για τις ανάγκες της μελέτης εξετάστηκαν 60.000 Καυκάσιες, μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες ηλικίας 50 - 79. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι αυτές που έπαιρναν ασπιρίνη είχαν κατά μέσο όρο 21% χαμηλότερο κίνδυνο για μελάνωμα σε σύγκριση με τις γυναίκες που δεν έπαιρναν ασπιρίνη. Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι ο κίνδυνος μειώθηκε κατά 30% στις γυναίκες που έπαιρναν συστηματικά ασπιρίνη για πάνω από 5 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα