Πάση θυσία την νίκη

Δεν τα κατάφερε τελικά στην κατάμεστη «Nokia Arena» ο Παναθηναϊκός, απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ γνωρίζοντας την ήττα με 65-62. Αν και κόντραρε στα ίσια τους Ισραηλινούς, λύγισε στο τέλος του παιχνιδιού, χάνοντας την ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση με τρίποντο στη λήξη του αγώνα. Ο Νικ Καλάθης αστόχησε στο σουτ και η ομάδα του Μπλατ πανηγύρισε την δεύτερη νίκη επί των «πράσινων» στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα.

Πλέον η σειρά βρίσκεται στο 2-1 υπέρ των Ισραηλινών, που απέκτησαν

το «πάνω χέρι» για πρόκριση στο final 4 της Κωνσταντινούπολης. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς θέλει πάση θυσία την νίκη στο Ισραήλ την Πέμπτη, καθώς αν ηττηθεί ξανά θα χαιρετήσει πρόωρα τον θεσμό. Με νίκη οι «πράσινοι» θα ισοφαρίσουν σε 2-2 τη σειρά και θα διεκδικήσουν την πρόκριση για την Πόλη στο πέμπτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός αν και ήταν κακός στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, κατάφερε να ανατρέψει διψήφιες διαφορές πόντων (24-13, 41-28) και να διεκδικήσει την νίκη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Μπατίστ (13π.), Βουγιούκας (11π.) και Διαμαντίδης (10π.) οι κορυφαίοι του «τριφυλλιού», ενώ μοιραίος για τους ηττημένους αποδείχθηκε ο Νικ Καλάθης (9π.), ο οποίος αστόχησε στο τέλος σε τρίποντο για την ισοφάριση.

Από τους νικητές που έχουν φέρει «τούμπα» τη σειρά, Οχαγιόν (12π.), Σμιθ (11π.) και Σχορτσιανίτης (8π.) έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά στην ομάδα του Ομπράντοβιτς.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 41-28, 50-44, 65-62

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Παπαλουκάς, Χέντριξ 9, Σμιθ 11, Μπλου 8 (2 τρ), Ελιγιάχου 8, Μάλετ, Πνίνι 2, Μπέρσταϊν 3, Οχαγιόν 12 (1 τρ),Τζέιμς, Σχορτσανίτης 8, Λάνγκφορντ 4

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Περπέρογλου 6, Μπατίστ 13, Λόγκαν, Σάτο 4, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 10 (2 τρ), Βουγιούκας 11, Καλάθης 9, Σμιθ, Καϊμακόγλου 7, Γιασικεβίτσιους


Keywords
Τυχαία Θέματα