Πειραματικό αυτοκίνητο που οδηγείται αυτόματα δοκιμάζει τυφλός

Ενώ οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε μόνο να ονειρευτούμε να έχουμε την ευκαιρία μια μέρα να κάτσουμε πίσω από το τιμόνι κάποιου από τα επαναστατικά αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα της Google, ένας τυχερός από την Καλιφόρνια έκανε ακριβώς αυτό.

Αυτή τη βδομάδα δημοσίευσε η Google ένα βίντεο στο Youtube με τον Steve Mahan, πολίτη του Morgan Hill

της Καλιφόρνια, ο οποίος είναι πρακτικά τυφλός, να οδηγεί ένα αυτο-οδηγούμενο Toyota Prius. Σύμφωνα με τη Google, το βίντεο αυτό δημοσιεύθηκε για να γιορτάσουν τα 200.000 μίλια που έχει ολοκληρώσει το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό.

Ο Mahan κάθεται στη θέση του οδηγού, όσο το αυτοκίνητο προχωράει χρησιμοποιώντας ραντάρ και ακτίνες λέιζερ ώστε να ελέγχεται εάν ο δρόμος είναι ελεύθερος. Ο Mahan αστειευόμενος είπε ότι είναι το καλύτερο αυτοκίνητο που έχει οδηγήσει.

"95% της όρασής μου έχει χαθεί", αναφέρει ο Mahan στο βίντεο και συνεχίζει λέγοντας πως "αυτό θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή μου και να μου δώσει την ανεξαρτησία και την ευελιξία να πάω σε μέρη που θέλω και πρέπει να πάω".

Η Google δήλωσε ότι οργάνωσαν τη διαδρομή που θα έκανε ο Mahan ώστε να είναι ασφαλής στα πλαίσια της εξωτερικής δοκιμής εκτός των ερευνητών.

"Οργανώσαμε αυτή τη δοκιμή ως τεχνικό πείραμα, αλλά νομίζουμε επίσης ότι είναι μια υποσχόμενη προοπτική για μια αυτόνομη τεχνολογία που θα συνεισφέρει σημαντικά, εάν αυστηρές προδιαγραφές σε τεχνολογία και ασφάλεια εφαρμοστούν" αναφέρει εκπρόσωπος της Google.

Σημειώνεται ότι ο γίγαντας του διαδικτύου είχε ανακοινώσει από το 2010 τον στόχο για περισσότερο ασφαλή, διασκεδαστική και ποιοτική οδήγηση, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες πληροφορίες στις δοκιμές που γίνονται και τις επιδιώξεις από αυτά τα πειράματα.

Πηγή: pcmag.com

Keywords
Τυχαία Θέματα