Περάστε, ψεκάστε και…Σάλκε στο μυαλό του Ολυμπιακού

Με χαρακτηριστική άνεση ξεπέρασε το εμπόδιο της Κέρκυρας ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη με τον Αμπντούν  και πάλι κορυφαίο και τον Ντιακιτέ πολύ καλό, κέρδισε 2-0, κάνοντας διαχείριση δυνάμεων ενόψει Champions League και Σάλκε.

Δίχως να αντιμετωπίσει την παραμικρή δυσκολία και με τον Ιμπαγάσα να επιστρέφει στην 11άδα ο Ολυμπιακός

επέβαλλε τον ρυθμό του από το πρώτο λεπτό και το α' μέρος ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να προηγούνται. Οι παίκτες του Ζαρντίμ επιχειρούσαν να ξεκλειδώσουν την άμυνα της Κέρκυρας αρχικά από αριστερά με Αμπντούν, Χολέμπας, ενώ μόλις ο -για μία ακόμα φορά πιο δραστήριος ερυθρόλευκος- αλγερινός μετακινήθηκε δεξιά ο κύριος όγκος των ενεργειών προέρχονταν από εκείνη την πλευρά.

Από εκεί ξεκίνησε το γκολ, με τον Ντιακιτέ, που ντεμπουτάρισε στο πρωτάθλημα, να βρίσκει στην καρδιά της περιοχής τον Μήτρογλου, που κέρδισε κατά κράτος Εντερ και Στρατηλάτη ανοίγοντας το σκορ στο 23'. Η ομάδα του Ζαρντίμ, που προφύλαξε αρκετούς παίκτες ενόψει Σάλκε, διατήρησε το παιχνίδι στο μισό γήπεδο, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ, το οποίο όμως δεν ήρθε. Την ίδια ώρα οι Φαίακες δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και ο Κάρολ παρέμενε θεατής καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα.

Ανάλογη η εικόνα στην επανάληψη με τον Ολυμπιακό να πιέζει ψηλά την Κέρκυρα, που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία (ουσιαστικά αδυνατούσε να περάσει ακόμα και το κέντρο). Το γκολ ήταν θέμα χρόνου και τελικά σημειώθηκε στο 54' με τους ερυθρολεύκους να χτυπούν με τον αγαπημένο τους τρόπο. Από στημένη φάση ο Αμπντούν δημιούργησε και ο Σιόβας με το κεφάλι εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Στρατηλάτη, γράφοντας το 2-0.

Με το τρίποντο εξασφαλισμένο οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν τη διαχείριση δυνάμεων ενόψει Σάλκε, ενώ ο Ζαρντίμ έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Ζαραδούκα, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του 15 μήνες μετά την απόκτησή του (νωρίτερα είχε περάσει στο ματς Φέισα και Τζιμπούρ). Η Κέρκυρα στο 74' έκανε την μοναδική της ευκαιρία στο ματς με τον Γιάντση, ενώ παρότι ο Ολυμπιακός έριξε εντελώς ρυθμούς πλησιάζοντας στο τέλος θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα τέρματα, ωστόσο Μήτρογλου, Τζιμπούρ και Αμπντούν αστόχησαν.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ είπε για τον αγώνα με την Κέρκυρα: Σήμερα δεν ήταν ένα πολύ ωραίο ποδοσφαιρικό παιχνίδι παρόλα αυτά η στάση των παικτών ήταν αυτή που είχαμε συζητήσει. Σήμερα αντιμετωπίσαμε έναν αντίπαλο που έπαιξε εντελώς αμυντικά. Δεν βγήκε καθόλου από την περιοχή του.

Ήταν πολύ κλειστή η άμυνα. Δεν μας επέτρεψε να βρούμε διαδρόμους και μετά το 1-0 και μετά το 2-0. Εμείς κοιτάξαμε να έχουμε καλή κυκλοφορία της μπάλας και να κάνουμε φάσεις για να σκοράρουμε και να πάρουμε τη νίκη, κάτι που έγινε.

 Ήταν η 2η φορά που έπαιζε μαζί μας ο Ντιακιτέ. Η πρώτη ήταν με την Άρσεναλ. Σήμερα πήγε σαφώς καλύτερα από εκείνο το παιχνίδι. Έχει δουλέψει όλο αυτό το διάστημα και ήταν πιο έτοιμος.

Ο Ζαραδούκας είχε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό και έχασε την προετοιμασία. Μπήκε μετά με την ομάδα. Έμεινε αρκετό καιρ

Keywords
Τυχαία Θέματα