Πεταλιές αλληλεγγύης

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία. Τριακόσια χιλιόμετρα διένυσαν τρεις ποδηλάτες, ξεκινώντας από την Κόνιτσα της Ηπείρου και φτάνοντας έως τις κορυφές του Ολύμπου, με μοναδικό στόχο την οικονομική ενίσχυση του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού» στο Φίλυρο της Θεσσαλονίκης.
Ο Θωμάς Χατζηγεωργίου, 26 ετών, ο Αλέξανδρος Νικολόπουλο, 29 ετών, και ο Νίκος Πλουμή 41 ετών, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και με σκληρή προπόνηση πέτυχαν το συγκεκριμένο

εγχείρημα.
Οι τρεις ποδηλάτες ξεκίνησαν στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου από την Κόνιτσα, και αφού διένυσαν περίπου 300 χιλιόμετρα έφτασαν λίγο πριν ολοκληρωθεί το 24ωρο στην κορυφή του Ολύμπου.
Η ποδηλατική διαδρομή τελείωσε στη θέση Γκορτσιά στο βουνό Θεών και στη συνέχεια, οι τρεις άνδρες πεζοπορώντας έφτασαν μέχρι την κορυφή του Μύτικα, σε υψόμετρο 2.917 μέτρων.
Πριν ξεκινήσουν το εγχείρημα τους, μέσω των προσωπικών τους σελίδων στο facebook, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κάλεσαν φίλους και αγνώστους να «διαθέσετε το κόστος ενός καφέ για να ενισχύσουμε το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο. Καλώντας από σταθερό τηλέφωνο τον αριθμό 901 11 176 176 συμμετέχετε με ένα μικρό ποσό σε ένα μεγάλο έργο. Με κάθε κλήση προσφέρετε μέσω του ΟΤΕ τρία ευρώ στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό».
«Εδώ και δύο χρόνια προπονηθήκαμε αρκετά ώστε να θέσουμε έναν σημαντικό στόχο που όμως θα μας περιόριζε χρονικά. Με λίγα λόγια για άλλη μία φορά, όπως συμβαίνει στις ζωές μας, έπρεπε να μας κυνηγάει ο χρόνος… ή εμείς το χρόνο… Αποφασίσαμε ο ιδρώτας που θα χύσουμε για 24 περίπου ώρες να μην πάει χαμένος», πρόσθεσαν οι τρεις ποδηλάτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα