Πέταξε από σήμερα ο Δικέφαλος σκορπώντας τον Παναθηναϊκό

Σ’ ένα παιχνίδι που δεν είχε τις εντυπωσιακές φάσεις ο ΠΑΟΚ νίκησε κατά κράτος στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό με 2-0 με γκολ του Καμαρά (στο 58΄ με σπόντα Μαρίνου) και του Βούκιτς (στο 81΄). Οι «πράσινοι» έπαιζαν με 10 από το 39΄ (αποβολή Σο) αλλά και χωρίς αυτή την απώλεια παίκτη το αποτέλεσμα έτσι όπως κατέβηκαν στο γήπεδο δε θα το έπαιρναν…

Ο Παναθηναϊκός

δεν απείλησε καθόλου επιθετικά, ούτε στο διάστημα που έπαιζε χωρίς αριθμητικό μειονέκτημα. Ο τελικός απολογισμός είχε μόλις 2 τελικές προσπάθειες (καμία στην εστία) και θα πρέπει να ψάξουμε πάρα πολύ για να βρούμε αν οι «πράσινοι» έχουν παρουσιάσει η στο παρελθόν παρόμοια επίδοση σε ντέρμπι.

Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 52 βαθμούς, ανέβηκε δεύτερος στο -1 από τον Αστέρα Τρίπολης και πάει με την καλύτερη ψυχολογία στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Η ήττα της ομάδας του Φάμπρι, σε συνδυασμό με τη χθεσινή νίκη του ΠΑΣ, την έφερε τρεις βαθμούς μακριά από την είσοδο στα πλέι-οφ.

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις «κατέβασαν» τις ομάδες οι Γιώργος Δώνης και Φάμπι, με τον πρώτο πάντως να ακούει έντονη γιούχα από την εξέδρα λόγω Πάμπλο Γκαρσία. Για τον ΠΑΟΚ κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ιτάνζ και στην άμυνα οι Λίνο, Σίλντεφελντ, Κατσουράνης και Κωνσταντινίδης. Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Κάτσε και Λάζαρ και στα άκρα οι Καμαρά και Ολίσε, ενώ στην επίθεση ήταν οι Αθανασιάδης και Λόρενς.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, στο τέρμα ήταν ο Καρνέζης και στην άμυνα ο Τριναταφυλόπουλος, Μπουμσόνγκ, Πίντο και Μαρίνος (δεξιά Τριανταφυλλόπουλος, αριστερά Μαρίνος). Στη μεσαία γραμμή τα δύο αμυντικά χαφ ήταν ο Σο με τον Ζέκα και μπροστά τους έπαιζε ο Καζιγιάμα. Στις πτέρυγες ήταν οι Μαυρίας και Σισοκό και στην κορυφή της επίθεσης ο Φιγκερόα.

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης (46’ Αποστολόπουλος), Λίνο, Κατσουράνης, Σίλντελφέλντ, Κάτσε, Λάζαρ (90’ Κίτσιου), Ολίσε (67’ Βούκιτς), Καμαρά, Λόρενς, Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Γλύκος, Ρομπέρ, Φωτάκης, Κουμάλο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμσόνγκ, Πίντο (73’ Σπυρόπουλος), Μαρίνος, Σο, Μαυρίας (80’ Φορναρόλι), Καζιγιάμα, Ζέκα, Σισοκό, Φιγκερόα (66’ Εσπάρθα).

Στον πάγκο: Καπίνο, Λαγός, Φουρλάνος, Βελάσκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα