Πέθανε στη Συρία ανταποκριτής των New York Times

Πέθανε χθες στη Συρία, ύστερα από πιθανή κρίση άσθματος, ο ανταποκριτής της εφημερίδας New York Times στη Μέση Ανατολή Αντονι Σαντίντ, ο οποίος τιμήθηκε με δύο βραβεία Πούλιτζερ για την κάλυψη του πολέμου του Ιράκ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εφημερίδας.

Η κρίση άσθματος του 43χρονου Σαντίντ πιθανολογείται, ότι προκλήθηκε από αλλεργική αντίδραση. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Σαντίντ βρισκόταν ήδη μια εβδομάδα στη Συρία συγκεντρώνοντας πληροφορίες

σχετικά με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και με άλλες δυνάμεις που μάχονται κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, χωρίς ωστόσο η κυβέρνηση της Συρίας να γνωρίζει την παρουσία του στη χώρα

Ο φωτογράφος των New York Times Τάιλερ Χικς δήλωσε, ότι ο Σαντίντ, ο οποίος λάμβανε αγωγή για το άσθμα, άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα νωρίς την Πέμπτη και στη συνέχεια υπέστη μοιραία κρίση. Ο Χικς μετέφερε τη σορό του στη γειτονική Τουρκία.

Η κάλυψη του πολέμου στο Ιράκ του χάρισε δύο βραβεία Πούλιτζερ, την ύψιστη ίσως τιμή στην έντυπη δημοσιογραφία, το 2004 και το 2010 όταν εργαζόταν για την Washington Post. Όπως ανακοίνωσαν οι Times, τον είχαν προτείνει για βραβείο για την κάλυψη των γεγονότων της Αραβικής Άνοιξης στη Μέση Ανατολή τον περασμένο χρόνο.

Ο Σαντίντ, ο Χικς και δύο άλλοι δημοσιογράφοι των Times κρατήθηκαν όμηροι για πάνω από μια εβδομάδα πέρυσι από τις δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι στη Λιβύη κατά τη διάρκεια της εξέγερσης.

Ο Σαντίντ κάλυψε την εξέγερση στο Κάιρο με την οποία απομακρύνθηκε από την εξουσία ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ. Το 2002, ενώ εργαζόταν για την Boston Globe, πυροβολήθηκε στον ώμο στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.

Πρόκειται για έναν αμερικανό λιβανικής καταγωγής, μιλούσε άπταιστα αραβικά, ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα