Πιάστηκαν με τα κλοπιμαία στο… χέρι

Μέσα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στον Άλιμο, την ώρα, που έψαχναν από δωμάτιο σε δωμάτιο για να βρουν μετρητά, κοσμήματα και τιμαλφή, πιάστηκαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, μέλη τετραμελούς σπείρας διαρρηκτών!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αρχηγός της οργάνωσης και ιθύνων ήταν ένας 37χρονος Αλβανός υπήκοος, ο οποίος είχε στρατολογήσει ως συνεργούς του παράτυπους μετανάστες από το Ιράν και το Αφγανιστάν! Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Alphafreepress,

η επ’ αυτοφώρω σύλληψη δύο εκ των δραστών, έγινε δυνατή, όταν ένας περίοικος αντελήφθη και έκρινε ύποπτες τις κινήσεις του Αλβανού και ενός Ιρανού, που πλησίαζαν με προφυλάξεις την πολυκατοικία. Τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και επί τόπου έφθασαν μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, οι οποίοι όμως, δεν γνώριζαν ποιο από τα διαμερίσματα είχαν «επισκεφθεί» οι άγνωστοι ύποπτοι.

Μπήκαν στην πολυκατοικία και ξεκίνησαν να παρατηρούν τις κλειδαριές των διαμερισμάτων. Αντελήφθησαν ότι μία από αυτές έφερε ίχνη παραβίασης ενώ συγχρόνως, άκουσαν και θόρυβο από το εσωτερικό ενώ γνώριζαν από ερωτήσεις ότι οι ένοικοι απουσίαζαν! Έτσι, άνοιξαν την πόρτα, που είχε ήδη… παραβιαστεί και ακινητοποίησαν μέσα στην οικία τους δύο εκ των τεσσάρων. Μια άλλη ομάδα της ίδιας Υπηρεσίας ξεκίνησε να αναζητά στα πέριξ τους άλλους δύο οι οποίοι εν τέλει εντοπίστηκαν σε κοντινό σημείο και οδηγήθηκαν  και αυτοί στο Τμήμα Ασφαλείας Αλίμου, όπου ταυτοποιήθηκαν όλοι  ως δράστες της διάρρηξης. Μετά από έλεγχο στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ενώ η έρευνα για την εμπλοκή της σπείρας και σε άλλες διαρρήξεις στην ίδια η σε όμορες συνοικίες των Νοτίων Προαστίων, συνεχίζεται.

Τις ίδιες ώρες εξαρθρωνόταν μετά από  έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, άλλη σπείρα,  τα μέλη της οποίας, λέει η Αστυνομία,  είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, καθώς και στην Αργολίδα και την Αττική.

Δύο συλλήψεις

Σε  επιχείρηση στη Μεσσηνία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας,  συνελήφθησαν 2 ημεδαποί, ηλικίας 22 και 38 ετών, αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη 2 ημεδαπούς, ηλικίας 20 και 25 ετών, αντίστοιχα. Από την έρευνα προέκυψε ότι, τουλάχιστον από την 10.2.2024 έως και την 1.5.2024, οι ανωτέρω συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση κλοπών, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά. «Ειδικότερα», πληροφορεί η ΕΛ.ΑΣ « τα μέλη, προκειμένου να καθιστούν δυσχερή τον εντοπισμό τους, μετέβαιναν σε περιοχές των Νομών Αργολίδας, Αττικής και Κορινθίας με ενοικιαζόμενα οχήματα, στα οποία πολλές φορές τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας και διέπρατταν κλοπές σε οικίες και οχήματα.

26 διαρρήξεις

Συγκεκριμένα, είχαν διαπράξει, συνολικά, 26 περιπτώσεις κλοπών όπου είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ από την εγκληματική τους δράση υπολογίζεται πως είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 34.000 ευρώ. Τέλος, κατασχέθηκαν 2 οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων». Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα,  ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πιάστηκαν,piastikan