Πιστή στο «μνημόνιο κατανόησης» η Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος παραμένει προσηλωμένη στην ισχύουσα συμφωνία με την Ελλάδα, σύμφωνα με εκπρόσωπό της, που δηλώνει πως η έκθεση της τρόικας θα αποτελέσει βάση οποιασδήποτε μελλοντικής απόφασης.

Την ώρα που οι φωνές από Γερμανούς αξιωματούχους για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη όλο και πληθαίνουν και τα δημοσιεύματα -όπως των Financial Times- κάνουν

λόγο για ελληνικό αίτημα παράτασης δύο ετών για τη δημοσιονομική στρατηγική, η Άγκελα Μέρκελ παραμένει προσηλωμένη στην ισχύουσα συμφωνία όσον αφορά τις υποχρεώσεις της Ελλάδας για τις μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της καγκελαρίας.

«Για την κ. Μέρκελ και για όλη την κυβέρνηση, αυτό που ισχύει είναι το “μνημόνιο κατανόησης” όπως αυτό συνήφθη» ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ), δήλωσε ο εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ σε τακτική συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε ότι καμία απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί προτού η τρόικα ολοκληρώσει τον Σεπτέμβριο την αποτίμηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. «Η έκθεση της τρόικας θα αποτελέσει τη βάση οποιασδήποτε μελλοντικής απόφασης», σημείωσε ο Ζάιμπερτ.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Ελλάδα θα ζητήσει να παραταθεί η διάρκεια της προθεσμίας για την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας που ακολουθεί προκειμένου να εξασφαλίσει άλλα δύο χρόνια, δηλαδή ως το 2016. Όλα φαίνεται πως θα «κριθούν» στις επαφές που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την Άγκελα Μέρκελ στις 24 Αυγούστου στο Βερολίνο και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στις 25 στο Παρίσι.

Πηγή: onlynews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα